Na „Zlatnom opanku“ u Valjevu „Petrusu“ iz Zabrege tri prva mesta

0

Društvo za negovanje tradicije ,,Petrus“ Zabrega, LjUDI VELIKOG SRCA IZ MALOG SELA, kako si ih nazvali u Valjevu, uspešno su započeli 2019. godinu. Osvojena su TRI PRVA MESTA na Republičkom takmičenju ,,Zlatni opanak“ u Valjevu. Najbolji instrumentalista: Vladimir Obrenović.
Najbolji vokalni solista: Selinka Ilić.
Najbolja kratka koreografija do 3 minuta Kolubarski vez: Društvo ,,Petrus“ Zabrega.
Na rang listi od 17 društava Folklor u koreografiji ,,Igre iz Centralne Srbije“ po broju bodova Društvo ,,Petrus“ Zabrega Peto mesto.
Od 12 kategorija na takmičenju u 10 kategorija ušlis su u finale.
Na takmičenju su učestvovala kulturno – umetnička društva iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore.


Društvo za negovanje tradicije ,,Petrus“ Zabrega nastavlja dugu tradiciju koja u ovom selu traje punih 69 godina i najstarije je društvo u opštini Paraćin, osnovano je davne 1950. godine i u svojoj bogatoj karijeri imaju puno nagrada, priznanja, pehara i zahvalnica.
„Prošle 2018. godine osvojili smo 8 nagrada, a među njima 6 prvih, na okružnim, međuokružnim i međunarodnim takmičenjima.

Sledeće godine slavimo jubilej 70 godina rada kulturno – umetničkog društva u Zabregi. U svom sastavu imamo pevačke grupe, mlađe i starije, vokalne soliste, instrumentaliste: mlade gitariste, harmonikaše, frulaše i tri folklorne grupe: dečji, pripremni i izvođački ansambl, sa ukupno 60 članova. Još jednom veliko hvala plemenitim ljudima koji su nas finansijski pomogli da otputujemo na ovo prestižno takmičenje kako ga još nazivaju ,,Liga šampiona Srpskog folklora“ poručuju u društvu „Petrus“.

 

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPalma o grafitu „Smrt Vučiću i njegovim saradnicima“
Sledeći tekstSNS upao u zgrade opština Paraćin, Šabac i Stari grad, Paunović: ovo je poziv da i opozicija sutra u Beogradu upadne u parlament

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime