SNS upao u zgrade opština Paraćin, Šabac i Stari grad, Paunović: ovo je poziv da i opozicija sutra u Beogradu upadne u parlament

1

Odbornici i članovi Srpske napredne stranke u Paraćinu, pedesetak njih uplali su danas u zgradu opštine Paraćin. Nosili su transparente a jedan deo medju kojima je bio i poverenik SNS sedeo je u sali skupštine opštine, dok je drugi nešto kasnije ispred zgrade izražavao protest. Medjutim, oni se nisu oglašavali o motivima upada, nisu hteli da daju izjavu za Infocentralu i ostalo je nejasno zbog čega se to danas dogodilo.

„Ja to vidim kao poziv aktivistima opozicije da sutra u Beogradu uđu u zgradu Narodne skupštine, Vlade Srbije i Skupštine grada Beograda i da na isti način iskažu svoj politički protest. Ne vidim zašto svi demonstranti sutra u Beogradu ne bi uradili isto, kao što je to omogućeno danas našim lokalnim opozicionarima iz Srpske napredne stranke“ rekao je predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Predstavnici Povereništva Srpske napredne stranke (SNS) ušli su i u radne prostorije gradonačelnika, gradskog veća i Skupštine grada Šapca. Demokratska stranka je saopštila da su aktivisti SNS iz Paraćina nenajavljeno ušli u zgradu opštine Paraćin. Naprednjaci su ušli i u skupštinu beogradske opštine Stari grad.

Kako javlja TV Šabac, oni ne žele da odu i kažu da će tu sedeti do daljeg. Izjavu za TV Šabac nisu želeli da daju.

„Očito režirana predstava nije proizvela željeni efekat – nervozu ili agresivno odbijanje čelnika Opštine Paraćin da se informišu o konkretnim pobudama i stvarnim zahtevima. Članovi SNS su posluženi i sa njima je pokušan dijalog u cilju razjašnjenja situacije koja nije karakteristična i uobičajena u svakodnevnom radu opšinskih organa“, saopštio je DS.

Gradonačelnik Paraćina Saša Paunović je izjavio da nisu dobili odgovor zašto su to učinili.

„Nismo dobili ništa što bi opravdalo njihov dolazak, ali uprkos tome naša reakcija je bila u domaćinskom, susretljivom duhu. Posluženi su“, rekao je Paunović.

Odbornici i članovi SNS-a su danas posle 16 časova upali i u opštinu Stari grad.

Kako je saopšteno iz te beogradske opštine, naprednjaci nisu imali nikakve zahteve, a obezbeđenje ih je propustilo u Veliku salu opštine gde gledaju govor predsednika opštine Marka Bastaća sa protesta „Jedan od pet miliona“, kao i spotove o akcijama kojima opozicija, kako se navodi, skreće pažnju javnosti na sve „besmislelne projekte ove kriminalizovane, nestručne i bahate gradske vlasti“.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

1 KOMENTAR

  1. Članovi SNS služe se plagijatom akcije koje sprovodi Obradović, upali u zvanične (skupštine) prostorije u Šapcu, Starom gradu, Paraćinu, tj. mesta gde opozicija vrši vlast. Ovo pokazuje da opozicija i vlast su iste sorte gamadi.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime