Na Sajmu zapošljavanja u Jagodini ponuđena 193 radna mesta

0

Danas je održan drugi po redu Sajam zapošljavanja u organizaciji NZS Filijale Jagodina u Kulturnom centru „Svetozar Marković“, pod sloganom „Susret koji stvara šansu“.

Trideset i jedan poslodavac ponudio je radna mesta radnicima različitih profila i nivoa klasifikacija i to u elektro i mašinskoj industriji, tekstilnoj, drvno prerađivačkoj, ekonomiji i administraciji, saobraćaju, ugostiteljstvu. Ukupno su ponuđena 193 radna mesta.
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je prilikom otvaranja sajma izjavio da možemo očekivati dobre efekte sajma zapošljavanja.
„Sajmovi zapošljavanja predstavljaju veoma značajnu aktivnost Nacionalne službe. Do sada je održano 35 sajmova zapošljavanja. Broj lica koju su zaposlena posle sajmova zapošljavanja iznosi 16.260 nezaposlenih, što predstavlja efekat od 24,78%. Očekujemo da i sajam zapošljavanja u Jagodini u narednom periodu ostvari dobre efekte, jer kroz direktnu razmenu informacija poslodavaca i nezaposlenih stvara se potencijal novih poslovnih odnosa.“
Otvaranju Sajma zapošljavanja prisustvovao je i gradonačelnik Grada Jagodina Ratko Stevanović.
„Grad Jagodina je veoma posvećen podršci inovativnih ideja i zapošljavanju kadrova, tako da podržava i aktivnosti Nacionalne službe da kroz kroz sajmove zapošljavanja omogući poslodavcima i nezaposlenima početak dobre poslovne saradnje kroz zapošljavanje.“, izjavio je gradonačelnik.
Da su sajmovi zapošljavanja mesto direktnog susreta poslodavaca i nezaposlenih na kome se stvaraju prvi značajni kontakti, slaže se i v. d. Direktora Filijale Jagodina Svetlana Mitrović.
„Stvaranje dobrih kadrovskih kapaciteta za poslodavce predstavlja ozbiljan izazov i resurs koji znači opstanak, dok nezaposleni imaju dobru priliku da pronađu zaposlenje u svom osnovnom ili alternativnom zanimanju.“, izjavila je Mitrović.
Da su i građani Jagodine prepoznali Sajam za pošljavanje kao dobru šansu za zaposlenje, svedoči i veliki broj sugrađana koje smo zatekli na sajmu. Jedna od njih je i Dragana Manojlović, po struci trgovac.
„Predala sam biografiju i rekli su mi da će me kontaktirati ukoliko uđem u uži izbor. Ponuda je dobra, ali bi bilo lepo da ima više radnih mesta. Ipak svaka prilika znači.“
Mi se nadamo da će Dragana dobiti očekivani poziv i da će se i mnogi drugi sugrađani koji su do sada bili nezaposleni uskoro naći na listi zaposlenih lica.
T.P.

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

Prethodni tekstCesid – ova analiza: 72 odsto Paraćinaca smatra da grad i lokalne službe dobro funkcionišu
Sledeći tekstPALMA: VOJNO POLICIJSKA PARADA POKAZALA VELIKI ODBRAMBENI KAPACITET SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime