NA KUPINDU OGLAŠEN „ZLATNI ĆURAN“ OLIVERE MARKOVIĆ, SA 4 NA 2,4 MILIONA DINARA

0
Na Kupindu u delu Antikviteti  – Figure član pod imenom „Moje oko“ sa Voždovca oglasio je statuetu Zlatni ćuran na prodaju i pošto niko nije želeo da je kupi za 4 miliona dinara, spustio joj je cenu na 2,4 miliona. On ne daje garanciju, a 14 ljudi želi ovaj predmet. Evo šta je napisao:

„Ko želi da postane veliki dobrotvor i da mu se ime pojavi u novinama može da kupi ovaj predmet i da ga pokloni Muzeju pozorišne umetnosti…. NA 36. FESTIVALU DANI KOMEDIJE U JAGODINI, GLUMICA OLIVERA MARKOVIĆ (1925 – 2011) DOBILA JE OVOG ZLATNOG ĆURANA ZA ŽIVOTNO DELO – NAGRADA ZLATNI ĆURAN JE USTANOVLJENA 2001 GODINE.
POREĐENJA RADI, SEM DOBITNIKA, KOLEKCIONARI RETKIH FILMSKIH STATUETA NE MOGU FIZIČKI POSEDOVATI JEDNOG OSKARA JER AMERIČKA FILMSKA AKADEMIJA PO UGOVORU OD 1950. GODINE ZAHTEVA PRAVO PREČE KUPOVINE PO CENI OD JEDNOG DOLARA. S TIM U VEZI, KOLEKCIONARI NE MOGU POSEDOVATI NI JEDNOG BERLINSKĆG ZLATNOG MEDVEDA. OVO SE NE ODNOSI NA ZLATNOG ĆURANA JER SE NIKO U SRBIJI TOGA JOŠ NIJE SETIO. TRIVIJA, SKANDALOZNO ILI NE: PRODAVAC ZLATNOG CURANA KOJI SE OVDE NUDI KONTAKTIRAO JE ORGANIZATORA FESTIVALA DANI KOMEDIJE U JAGODINI SA IDEJOM DA VRATI STATUETU, MEĐUTIM, NIKO SE NIJE UDOSTOJIO NI DA ODGOVORI NA PORUKU. PORED OLIVERE MARKOVIĆ DOSADAŠNJJI DOBITNICI BILI SU SVE SAMI RENOMIRANI UMETNICI: MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA, DANILO BATA STOJKOVIĆ, MIRA BANJAC, DEJAN MIJAČ, BORA TODOROVIĆ, LJUBOMIR UBAVKIĆ PENDULA, NIKOLA SIMIĆ, VLASTIMIR ĐUZA STOJILJKOVIĆ, PETAR KRALJ, MILENA DRAVIĆ, SEKA SABLIĆ, TAKO DA SE S PRAVOM MOZE REĆI DA NA OVIM PROSTORIMA JEDAN ZLATNI ĆURAN IMA TEZINU JEDNOG OSKARA. – piše na Kupindo i to velikim slovima kako je preneto.

Prodavac dodaje „BONUS: FOTOGRAFIJA, 10 X 14.4 cm, OLIVERE MARKOVIC IZ RANIH DANA SA POSVETOM I AUTOGRAFOM“.

Predsednik UO Dana komedije demantovao je da je ikada stiglo slično pismo na adresu ovog festivala.

„Možda misle da je ćuran od zlata, pa precenjuju vrednost. Možda je nesporazum ili spletka. Festival niko nije kontaktirao tim povodom, ni da vrati, ni da proda statuetu. Prvi put to čujem. Zašto bi to Olivera prodala za života, bila je potpuno situirana ili sada njena porodica? Reč je preozbiljnim umetnicima, oni ne prodaju znamenja iz umetničkog domena“ rekao je Milićević.

 

 

Prethodni tekstHAKERI IMAJU I PODATKE JAGODINACA
Sledeći tekstPOMAMA ZA SAROM JOVANOVIĆ!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime