NA DEČJEM ODELJENJU U ĆUPRIJSKOJ BOLNICI – SCENOGRAFIJA ZA HOROR!(FOTO)

0

Roditelji dece koja se leče na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji kao i njihove porodice koje svakodnevno obilaze male pacijente, ogorčeni su uslovima u kojima ovo odeljenje radi. Oni kažu da je zgrada Dečjeg kao u horor filmovima, da su zidovi prekriveni vlagom, smrad toaleta je nesnosan, a rupe u zidovima sve veće. Ovo su fotografije Dečjeg odeljenja u Ćupriji gde leže mališani:

6

 

 

 

 

 

 

„Zgorženi smo uslovima u bolnici. Stoji da naša bolnica ima najbolje lekare za decu i sve je to u redu, ali uslovi u kojima leže naša deca su jezivi. Pa koliko košta da se sredi ovaj horor? Da se skine ova masna farba, da se uradi novi sloj. Dete mi udiše memlu i vlagu jer su i plafoni i zidovi memljivi. Hodnici sređeni, a sobe se raspadaju. Spavamo na krevetima od pre Drugog svetskog rata, ko zna ko je sve na njima spavao. Osećamo se kao u zatvoru, verujem da su tamo bolji uslovi“ kaže jedan roditelj.

2

 

 

 

 

 

 

 

DSC_5125

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

„Čistačice čiste, brišu ali pitanje je da li imaju sredstva jer to deluje kao običn voda. Ali to je još i najmanji problem, sve lekove smo kupili! Sve! Nemaju ništa! Čak smo i fiziološki rastvor kupovali. Dakle, bolnica u Ćupriji nema ništa. Svaki lek smo plaćali preko 1.000 dinara pa vi računajte. Spavam u jednom kevetu sa detetom, da li je potrebno da kažem da nisam trenula nedelju dana? Zagušljivo je, ne može da se diše“ kaže majka koja nije htela da se predstavi ni fotografiše kako ne bi „doživela neku neprijatnost“.

4

 

 

 

 

 

 

 

DSC_5128

 

 

 

 

 

„Nemamo televizor, internet, tekovine savremenog čoveka, jer je to NORMALNO, nije ništa nenormalno. Ali pošto nemju lekove, pošto ležimo u užasnim uslovima, da li treba uopšte da pominjem televiziju ili neki radio? Ma sve je strašno…ovo odeljenje, bar ova strana koja je uništena treba da se zatvori“ kaže još jedna majka.

Na sajtu Odeljnej pedijatrije Opšte bolnice u Ćupriji nema ovakvih fotografija. Samo lepih sa interneta. Pedijatri ove bolnice poznati su u Pomoravskom okrugu i šire, pa tako Jagodinci, Paraćinci i svi ostali decu često dovode u ćuprijsku bolnicu.

3

 

 

 

 

 

 

Ćupričani, kao anegdotu navode da je svaki direktor bolnice bio iz neke druge oblasti medicine a ne iz pedijatrije, te je, kažu kroz šalu, svako svoje sređivao a pedijatriju niko. Ako se vode tom logikom, možda je vreme da Ćuprija dobije jednog pedijatra za direktora bolnice. Prem podacima na sajtu bolnice, u Upravnom odboru ove ustanove nalazi se jedan pedijatar.

foto Infocentrala

Prethodni tekstSRBIJA NA CRNOJ LISTI ZBOG AZILANATA
Sledeći tekstU AGENCIJI „SKY WORK TRAVEL“ – BUDIMPEŠTA OD 39 I BEČ OD 59 EVRA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime