NA AUTO PUTU GUŠĆI SAOBRAĆAJ PRED PRAZNIKE

0

Na međunarodnom auto-putu Beograd-Niš, kroz Pomoravlje, danas je gust saobraćaj, ali nema zastoja, rekli su Tanjugu iz Odelenja saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini nadležni za ovu deonicu.

Više je vozila na kolovoznoj traci prema Nišu i prevladavaju vozila za stranim registarskim oznakama.

Autoput, na ovom delu Koridora 10 je vlažan, povremeno pada kiša i ima magle, a policija apeluje na oprez i brzinu prilagođenu uslovima autoputa.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama, osim na naplatnoj rampi Stara Pazova, gde se prema Beogradu vozila zadržavaju oko 30 minuta.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja na ulazu u Srbiju su na prelazu „Batrovci“ su 60 minuta, na prelazu „Šid“ oko 120 minuta, dok su sa Mađarskom na prelazila „Horgoš“ i „Kelebija“ oko 60 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je naša preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na
kojima su zadržavanja kraća.

Imajte na umu da uslovi za vožnju ove večeri ne pogoduju vozačima, jer gusta magla na pojedinim deonicama smanjuje vidljivost i na manje od 100 metara, dok mokri i klizavi kolovozi produžavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U ovim danima pojačanog saobraćaja povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, pa se vozačima savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje.

Prethodni tekstRIMOKATOLIČKA CRKVA DANAS OBELEŽAVA BADNJI DAN
Sledeći tekstPSA DRŽALI U BLATU, PA GA ZBOG INSPEKCIJE PUSTILI NA ULICU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime