MUZEJI SRBIJE DESET DANA OD 10 DO 10

0

Manifestacija „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“, koja ima za cilj da promoviše muzejsku delatnost i da je probliži širokim slojevima stanovništva, u Zavičajnom muzeju u Jagodini, počela je sinoć multimedijalnim predavanjem pod nazivom „Vladari i mediji“.

U Galeriji muzeja predavanje na ovu temu održala je viši kustos, istoričar umetnosti Jasmina Trajković.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, podržana od strukovnih muzejskih udruženja, Nacionlanog komiteta ICOM Srbije i Muzejskog društva Srbije a privodi se u oko stotinu muzejskih i srodnih institucija u Srbiji.

U okviru manifestacije, danas će u ovom muzeju biti održana „Arheološka slagalica“, koju će voditi viši kustos, arhelog Smiljana Dodić, a sutra će, na temu „Priča o srpskom maču“ predavanje održati mr. Marko Aleksić.

Do kraja manifestacije, 21. maja, građani Jagodine i Pomoravlja, u ovoj ustanovi i ispred nje moći će videti još niz zanimljivih događaja, koje su im priredili stručnjaci ove ustanove Nevena Cvetković, Sonja Perić, dr Branislav Cvetković i Duško Grbović, na teme: „Oživimo fosile“, „Tajna peska“, „Arheološka slagalica“, „Muzejski predmet – izazovi obrade“, „Biberče“…

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime