MOTORIJADA ZA GORANA OSTOJIĆA

0

U okviru tradicionalnog, 18. Memorijalnog kupa „Potpukovnik Goran Ostojić“, posvećenom jednom od najboljih oficira mlade generacije Vojske SCG, komadantu 63. padobranske brigade Goranu Ostojiću, koji je poginuo 28. jula 1998. godine nedaleko karaule „Košare“ na granici Srbije i Albanije, na ulicama Jagodine održan defile oko 600 motociklista iz Srbije i nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Defile su ulicama Jagodine predvodili veterani 63. padobranske brigade Niš.

Reč je o sportu kojim se bavio Ostojić, a motociklisti su posetili Osnovnu školu „Goran Ostojić“ i položili cveće na bistu Ostojića i odali počast minutom ćutanja.

Cveće uz motocikliste položila je i supruga pokojnog Ostojića, a motocikliste je, ispred škole dočekao otac Ostojića Velimir.

Kup je počeo 19. maja odavanjem pošte minutom ćutanja, polaganjem venaca i cveća na bistu pokojnog Ostojića – rad Olje Ivanjicki, u holu osnovne škole koja nosi njegovo ime i svečanom akademijom.

Cveće su tada, uz roditelje i suprugu, položili prestavnici Vojske Srbije, oficiri Komande Specijalne brigade Vojske Srbije iz Pančeva, oficiri 63. padobranskog bataljona iz Niša, prestavnici SUBNOR-a, učenici škole i saborci Ostojića.

Goran Ostojić je rođen 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa.

U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i Gimnaziju.

Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. Bio je najmlađi načelnik te brigade.

Poginuo je u borbi sa albanskim teroristima. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

rts.rs

Prethodni tekstUZROK SMRTI – UTOPLJENJE U BELICI
Sledeći tekstDOBRA POSETA MANIFESTACIJI „NOĆ MUZEJA“ U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime