„MLEKARI MIHAJLOVIĆ“ DVE ZLATNE MEDALJE NA NOVOSADSKOM SAJMU, POČEO IZVOZ U RUSIJU

0

„Poslovni sistem Mihajlović“ čije se sedište nalazi u Paraćinu, sa svojim mlekarskim pogonima dobitnik je dve Zlatne medalje na Novosadskom sajmu.

Pogon u Paraćinu dobitnik je Zlatne medalje za proizvod – kačkavalj, a pogon u Jagodini dobio je Zlatnu medalju za proizvod – beli sir, dok je Povelju sajma kao šampion grupe proizvoda dobio proizvod – kajmak.

1

„Renomirani žiri iz zemlje i inostranstva odlučivao je o nagradama, što je za nas veliko priznanje. Nagrade su za nas dobar podstrek da nastavimo u tom pravcu, da afirmišemo svoje proizvode i da radimo na kvalitetu. Iako je naš Poslovni sistem Mihajlović prepoznatljiv po trgovini, benzinskim stanicama itd. smatram da je proizvodnja vodilja i bez nje nema zdravog sistema u državi“ kaže vlasnik Poslovnog sistema Mihajlović, Dejan Mihajlović.

Nagrađeni proizvodi, kačkavalj, beli sir i kajmak su i najprodavaniji proizvodi mlekare Mihajlović.

„Kajmaka skoro nikad i nema na zalihi, kačkavalj smo uspeli da izvezemo za Bosnu i Crnu Goru. Imamo još jedan nov proizvod s kojim se nismo takmičili jer je relativno nov u našem portfoliu, a to je beli sir na bazi palminih masti. Njega takođe izvozimo, prošle nedelje je jedan kamion otišao za Rusiju“ kaže Mihajlović.

dsc_7852qq

U Srbiji mlekara Mihajlović ima 10 maloprodajnih objekata.

„Jagodina je naše proizvode potpuno prihvatila zbog kvaliteta proizvoda, ali i zato što se naš lokal nalazi na Zelenoj pijaci koja odlično radi. Zato smo se odlučili da naš drugi proizvodni pogon otvorimo u selu Bukovče“ kaže Mihajlović.

Mlekara „Mihajlović“ je započela poslovanje 2001.godine u obnovljenom pogonu nekadašnje mlekare u Krivom Viru, u opštini Boljevac. Zbog zahteva tržišta i potrebe za standardizacijom, 2003. godine izgrađen je novi, moderno opremljen pogon, kapaciteta 30.000 litara mleka dnevno u Paraćinu. 2006. godine su uvedeni ISO  HACCP standardi čijom primenom je postignut kvlitet proizvoda na maksimalan nivo, a 2009. godine je od Ministrstva poljoprivrede dobijen izvozni broj za zemlje van EU.

O kvalitetu proizvoda svedoči i stalni porast prodaje u distributivnoj mreži širom Srbije, kao i nagrade i priznanja na sajamskim manifestacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime