MINISTAR ĐORĐEVIĆ: HITNO PRONAĆI REŠENJE ZA TRUDNICE I PORODILJE FIRME „HANDY TEL“

0

Na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“.

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, premijerka Brnabić naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon razgovora sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja, naložio je da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja. Đorđević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

Ministar Zoran Đorđević redovno obaveštava predsednicu Vlade Anu Brnabić, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Gruziji, o rešavanju problema zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“.

Đorđević je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava. On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime