MILOSAVLJEVIĆ: BEZ ZDRAVE PRIVREDE NEMA ZDRAVE DRŽAVE

0

Danas je u maloj sali Pomoravskog okruga održan sastanak predstavnika lokalnih samouprava i javnih preduzeća sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje i direktorima inspektorata republike Srbije.

Povod za sastanak je novi talas akcija koje provodi Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, na polju suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije.
Sastanak je otvorio načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević rekavši:

“Veoma je bitno ostvariti što potpuniju saradnju na svim mogućim nivoima vlasti, kako bi uspeli da na što širem planu rešimo sistemske probleme, na svim pa i na ovom polju. Svima je dobro poznato da bez zdrave privrede nema ni zdrave države. Opasnost koju nosi nelojalna konkurencija je pandemične prirode i široka je rasprostranjena te samim tim preti da jako brzo zahvati i celinu našeg društva, ukoliko ne konsolidujemo naše snage i stanemo tome na put.“
Potom su reč uzeli predstavnici državnog ipektorata, koji su nakon kratke statističke analize trenutnog stanja, spomenuli i prve rezultate rade vukući paralelu sa istim kvartalom prošle godine.

„Mi već nekoliko meseci obilazimo okruge, kao deo jedne šire strategije koja je već počela da daje konkretne rezultate u vidu većeg priliva u bučete na lokalnom i republičkom nivou kao i u vidu većih prilava u fonda PIO. Mi smo pokrenuli tepih kontrole, što znači da u jednom danu veliki broj inspektora, recimo 100, prekontroliše rad svih privrednih subjekata na određenoj teritoriji“ istakli su predstavnici Inspektorata.

Saglašavajući se novim pristupom rada, Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprije, upitao je i šta se konkretno očekuje od njih kao predstavnika lokalnih samouprava.

„Od vas očekujemo da pooštrite kontrolu prilikom selekcije na javnim konkursima. Manje više cene su poznate i lako je uočiti da neko sa daleko manjim ponudama negde tu raziliku nadomešćuje, o čemu biste mogli da nam pružite informacije, kako bismo izvršili kontrolu. Takođe vi imate ljude koji prate radove po tim istim sprovedenim konkursima, te tako dolazite do podataka koji takođe mogu da budu od značajna za nas. Kada se uporede podaci iz različitih izvora može se jasno uočiti gde je, figurativno rečeno, šuplje“ rekao je gospodin Radomir predstavnik državnog Inspektorata.
Uz saglasnot i ostalih predstavnika lokalnih zajedinca sastanak je završen, nakon čega su se prisutni vratili svojim redovnim dužnostima i implemetaciji nove strategije.
Nenad Nikolić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime