MILOŠ LUKIĆ: BOLNICA DOBILA OPREMU VREDNOSTI VIŠE STOTINA HILJADA EVRA

0

Opšta bolnica u Jagodini dobila je medicinsku opremu iz Danske, za gotovo sve grane medicine, vrednu više stotina hiljada evra, izjavio je danas direktor bolnice Miloš Lukić.

Lukić je, na konferenciji za medije, kojoj su prisustovali i načelnici medicinskih službi, objasnio da je reč o donaciji koju je sakupio lekar, ginekolog iz Ćuprije dr Nebojša Kočanović na radu u Danskoj sa suprugom radiologom, kao i našom ambasadorkom u toj zemlji Jasminom Mitrović-Marić.

Zamenik direktora Bolnice dr Vladimir Nedeljković je naveo da se radi o savremenoj opremi za ginekologiju, hirurgiju, urgentnu medicinu, interene bolesti, kardiologiju, anestezilogiju, inkubatorima, instrumentima…

Načelnik Odelenja hirurgije, hirurg Jugoslav Živković, rekao je novinarima prilikom razgledanja opreme, da je sadašnja oprema na hirurškom odlenju u Jagodini „stara 20 godina“ i da će ovo biti pravo osveženje jer je oprema koja je stigla savremena i gotovo nova.

Lukić je istakao da je, ovakvu opremu, u „manjem obimu“ od istih donatora dobila i Opšta bolnica u Ćupriji i donatorima uputio „veliko hvala“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime