Kreni-Promeni i SEOS: Zajednički protesti do zabrane litijuma i bora

0
Kreni – Promeni i SEOS dogovorili su zajedničke proteste koji će biti radikalizovani do raspuštanja Narodne skupštine.
 
„SEOS je obavio konsultacije sa KRENI PROMENI  i došli smo do zaključka da moratorijum na samo 20 godina izaziva zebnju i nesigurnost kod nas meštana. KRENI PROMENI je uvažio argumente da će se ljudi seliti, a investitori zaobilaziti navedene krajeve zbog neizvesnosti šta će se desiti po isteku moratorijuma i prihvatio naš zahtev kao potpuno opravdan. 
 
Dogovoreni su zajednički protesti koji će biti radikalizovani do raspuštanja Narodne skupštine. Tražimo da se usvoji poslednji zajednički zahtev: Trajna zabrana na istraživanje i ekspolataciju bora i litijuma na teritoriji cele Srbije. 
 
Naredni koraci radikalizacije biće objavljeni na zajedničkom protestu u Beogradu u četvrtak ispred Predsedništva 3. februara u 19h.  
 
Za danas je sa lokalnim inicijativima zakazan protest u Valjevu u 19h.    
 
Tražimo da vlast uvaži argumente vodećih srpskih naučnika koji jasno ukazuju da je iskopavanje bora i litijuma ekološki neodrživo, kao i da posluša sopstveni narod.  Ukoliko je vlast zaista oterala Rio Tinto, isti zakonski tretman i zabrana mora važiti i za ostale kompanije i za druge delove Srbije. Svi zajedno! Do pobede!“ navodi se u saopštenju SEOS.
Prethodni tekstVučićev tajfun, Srpski tigar, Miloš Brzi – predlozi čitalaca IC za naziv brzog voza
Sledeći tekstFirma „PWW“ postavila novi kontejner i očistila plato gde su građani bacali đubre

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime