Mihajlović: Nesreća na pruzi kod Niša dokaz da moraju da se poštuju saobraćajni propisi

0
inistarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je nepoštovanje saobraćajnih propisa uzrok nesreće na pružnom prelazu kod železničke stanice Donje Međurovo kod Niša. 

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na pitanje da li su zakazali stručnjaci železnice koji su se bavili obezbeđenjem pružih prelaza rekla da ;nisu zakazali stručnjaci i da već dve godine traje dodatno obezbeđene pružnih prelaza.

Putnički voz je 21. decembra 2018. godine, izlazeći iz železničke stanice Donje Međurovo kod Niša na pružnom prelazu udario u autobus, zbog čega je poginulo petoro, a povređeno tridesetak putnika.

„Nesreća kod Niša je dokaz da moraju da se poštuju saobraćajni propisi“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da se već dve godine dodatno obezebeđuju putni prelazi i to će trajati još dve godine, za šta je obezbeđeno 50 miliona evra.

Mihajlović je navela da je obezbeđenje putnih prelaza započeto po principu prioriteta.

Istakla je da je u programu dodatnog obezbeđenja pružnih prelaza bilo planirano i obezebeđenje prelaza kod Donjeg Međurova, a da će se to učiniti odmah zbog toga što se građani osećaju nebezbedno.

Direktor firme „Infrastruktura železnice Srbije“ Miroljub Jevtić rekao je da na prugama ima 2.158 putnih prelaza i da su svi na neki način obezbeđeni, a da su na 477 postavljeni polubranici i branici.

„Na žalost, ni polubranici i branici ne garantuju potpunu bezbednost kada se ne poštuju saobraćajni znaci“, rekao je Jevtić.

On je kazao da je 63 miliona evra planirano za rekonstrukciju pruge Niš-Brestovac, koja je sastavni deo Koridora 10 i da će svi puntni prelazi na toj deonici, obilaznici oko Niša i od Niša do Dimitrograda biti obezbeđeni.

autor: MIMizvor: Beta

Prethodni tekstOTVARANJE TRADICIONALNE NOVOGODIŠNJE IZLOŽBE U PARAĆINU
Sledeći tekstĐUKANOVIĆ ZBOG PRETNJI ZAVRŠIO KOD TUŽIOCA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime