MEMORIJALNA TABLA ĐINĐIĆU PODSEĆA DA SE VRLINE NE TIČU NACIJE

0

Zamenik predsednika Nove stranke i poslanik u Narodnoj skupštini, Vladimir Pavićević danas je na društvenim mrežama podsetio na memorijalnu tablu posvećenu dr Zoranu Đinđiću koja se nalazi u Konstancu u Nemačkoj. Pavićević je napisao „Državnicima odaju priznanje bez obzira odakle dolaze. Vrline se ne tiču granica, vere i nacije. Sećanje na Zorana Đinđića, Konstanc, Nemačka“.

tabla zoran djindjic 3Memorijalna tabla Zoranu Đinđiću otkrivena je u Konstancu u programu „Nema spavanja“ kojim se od 20. marta do 20. maja 2013. obeležavala 10. godišnjica atentata.

Tablu su otkrili gradonačelnik Klaus Bolt i prof. dr Volfgang Zibel sa Univerziteta Konstanc zajedno sa Aleksandrom Savanovićem i Milošem Krstajićem, inicijatorima projekta „Nema spavanja“ u Konstancu.

Zeštrase je glavno šetalište na obali Bodenskog jezera i Alpenštrase je ulica u kojoj je Đinđić živeo tokom svog života u Konstancu.

Na tabli je napisano: „U znak sećanja na dr Zorana Đinđića, srpskog državnika i reformatora, 1952-2003. Dr Zoran Đinđić je od 1978. do 1979. godine živeo u Alpenstr. 4, gde je pisao svoju doktorsku disertaciju iz filozofije. Nakon duge opozicione borbe, 2001. godine izabran je za prvog srpskog demokratkog premijera. 12. marta 2003. dr Zoran Đinđić je ubijen u Beogradu. Rezultati njegovog delovanja kao državnika i reformatora će ostati nezaboravljeni, kao i njegove zasluge za nemačko-srpske odnose. Nama, građanima Kosntanca, ostaće zauvek u najlepšem sećanju. Konstanc, 20. marta 2013. Krstajić, Savanović, Načevski, Grad Konstanc, Univerzitet Konstanc“

Prethodni tekstU NIŠU ZABRANA SUŠENJA VEŠA U CENTRALNOJ ZONI
Sledeći tekstHIJALURONSKI FILERI KOD DR MAJE JEVĐEVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime