Marko Blagojević: Sa opštinom Svilajnac imamo najbolju saradnju

0

U Svilajncu je danas svečano otvorena rekonstruisana Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ i postavljen je kamen temeljac za izgradnju nove sportske sale u Srednjoj školi „Svilajnac“.
Rekonstrukcija O.Š “Jovan Jovanović Zmaj” završena je u predviđenom roku i više od 1.000 osnovaca krenuće u novu školsku godinu u potpuno obnovljenoj školi. Radovi na školskoj zgradi, koja je izgrađena 1960. godine, obuhvatili su spoljno i unutrašnje uređenje, radove na poboljšanju energetske efikasnosti zgrade, kompletnu zamenu stolarije, prilagođavanje objekta osobama sa invaliditetom, zamenu krovne konstrukcije i krovnog pokrivača, zamenu podnih obloga, zamenu rasvete, nove telekomunikacione, signalne, mašinske, vodovodne i kanalizacione instalacije, zamenu sanitarija, novu kuhinju i trpezariju, nabavku kompletnog školskog nameštaja i savremenih učila, kao i rekonstrukciju fiskulturne sale i sportskih terena. Sredstva za rekonstrukciju škole i nabavku opreme, u ukupnoj vrednosti od blizu 470 miliona dinara, obezbedili su Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Opština Svilajnac.


Predsednik Opštine Svilajnac, zahvalio je Vladi Republike Srbije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i svima koji su radili na projektu. Pored toga što je Opština Svilajnac pripremila projekat, učestvovala je i jednim delom finansijski u njegovoj realizaciji:
„Deca i njihovo obrazovanje su prioritet opštine Svilajnac, tako da smo iz budžeta opštine finansirali kupovinu nameštaja i opreme za ovu osnovnu školu. Takođe, finansiramo rekonstrukciju i četiri izdvojenih odeljenja ove osnovne škole u seoskim sredinama i nastavićemo da ulažemo u kvalitetnije uslove za obrazovanje sve dece na teritoriji naše opštine“, izjavio je Milanović.
Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja istakao je da se ovde mogu sagledati plodovi uspešnog rada, koji se odvija na relaciji ove lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima:
„Za svaku pohvalu i poštovanje je odluka lokalne samouprave da finansijski učestvuje u adaptaciji školskih objekata i svih drugih objekata ovde u Svilajncu“, rekao je Milenković.„Za pet godina smo u Svilajncu, zajedno sa Opštinom, uradili velike stvari na osam objekata, a nastavićemo i dalje, jer sa Opštinom Svilajnac imamo najbolju saradnju. Primer za to su ne samo broj projekata, već i njihov kvalitet“, istakao je Marko Blagojević iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.
U Svilajncu je završena i detaljna rekonstrukcija isturenih odeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Gložanu, Dubnici i Grabovcu, i počela je rekonstrukcija škole u Bobovu. Ukupna vrednost ovih radova koji su u celini finansirani sredstvima lokalne samouprave, premašuju 44 miliona dinara.
Nakon otvaranja škole, u dvorištu Srednje škole „Svilajnac“ ozvaničen je početak izgradnje fiskulturne sale. Izgradnjom fiskulturne sale za Srednju školu „Svilajnac“, biće zaokružen ciklus kapitalnog ulaganja u obrazovne institucije na teritoriji svilajnačke opštine. Izgradnju sportske sale, površine 952 kvadrata, sa 94 miliona dinara finansiraće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime