Mali: Penzionerima po 100 evra od 15. maja, ostali će morati da se izjasne

1

Ministar finasija Siniša Mali je, obrazlažući ekonomske mere vlade za prevazilaženje posledica epidemije koronavirusa, izjavio da će svi penzioneri i primaoci socijalne pomoći automatski dobiti po 100 evra od države, dok će drugi građani morati da se izjasne da li ih žele, prenosi N1.

„Mi ćemo u petak na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ove ekonomske mere i već prve nedelje maja kreće isplata minimalaca. Takođe usvajamo uredbu o 100 evra svakom građaninu Srbije. Svim penzionerima, 1,7 miliona i svima koji primaju socijalnu pomoć ćemo automatski uplatiti po 100 evra. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra“, rekao je on gostujući na TV Pink.

Ministar je dodao je da će se to potvrđivati telefonom, jer je prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

Mali je kazao da je Srbija u roku od 12 dana izašla sa merama podrške našoj privredi, i to sa 600,8 milijardi dinara, što je polovina našeg godišnjeg budžeta.

„Samo šest zemalja izašlo je sa takvim velikim merama, samo SAD, Kina, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, možda još neka zemlja i Srbija“ rekao je on.

On je rekao da se „borimo na dva fronta“ – jedan je borba za ekonomiju, a drugi za živote, i dodao da Srbija uspeva na ta oba fronta prevashodno zahvaljujući – predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Prethodni tekstJEDAN PACIJENT SA DIJALIZE – PREMINUO
Sledeći tekstNA TERITORIJI OPŠTINE DESPOTOVAC 28 LICA POZITIVNO NA COVID-19

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime