MAGLA UZROK JEZIVE NESREĆE KOD JAGODINE, POKRENUTA ISTRAGA

0

Tužilaštva u Jagodini, Paraćinu i Despotovcu pokrenula istrage u vezi sa tri stravične saobraćajne nesreće u kojima je poginulo 12 osoba, a više od 35 lakše i teže povređeno. Počelo saslušanje oštećenih i svedoka. Uvidjaj je urađen u prisustvu veštaka mašinske i saobraćajne struke, ali još je rano govoriti o uzroku saobraćajne nezgode.

Počela su saslušanja oštećenih, ali i svedoka kojih je zaista mnogo. Od ovih iskaza zavisi dalji tok postupka, odnosno da li će biti osnova da se pokrene nečija krivična odgovornost. Ovo je, za „Novosti“, juče rekao osnovni tužilac u Jagodini Aleksandar Cvetković, potvrdivši da je započeta istraga stravičnog lančanog sudara sedam kamiona i četiri automobila na delu auto-puta Beograd – Niš, kod sela Mijatovac nadomak Jagodine. U tom udesu su četiri osobe nastradale, a više od 15 je povređeno. Istragu podjednako jezive nesreće u traci auto-puta ka Beogradu, kod Končareva, gde su takođe četiri osobe poginule, a desetak povređeno, vodi Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu. Živote su izgubili Marija Čajetinac (33) iz Beograda i Jan Petrik (29) iz Kovačice, bračni par Suzana (58) i Mile (58) Vidanović iz Paraćina, kao i Peđa Antonijević (29) iz Velikog Sela kod Pirota. Među nastradalima su i dvojica makedonskih državljana Burim D. (38) I Ljuljdim R. (37). Nažalost, juče je povredama podlegao i Nenad Stefanović (42) iz Kruševca. Uz sve to, lakše i teže je povređeno oko 35 osoba. Prema nezvaničnim informacijama, oba udesa su se dogodila zbog neverovatno guste magle.

Tužiteljka Marina Makarijev iz Paraćina kaže da je njihov posao veoma otežan jer je potrebno identifikovati sve svedoke kako bi se obavila neophodna saslušanja.

– Uzimanje izjava je počelo i to je naš prvi posao narednih dana. Zasada, prema dostupnim informacijama, sedmoro povređenih na lečenju nisu životno ugroženi. U udesu su, inače, učestvovala 23 vozila – kaže jagodinska tužiteljka Makarijev.

Niko još sa preciznošću ne može da kaže koji lančani sudar se prvo dogodio, ali pretpostavka je da je bilo gotovo istovremeno. Sva svedočenja ukazuju da je magla na tom delu auto-puta bila toliko gusta da je vidljivost bila skoro na nuli.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime