NAJBOLJI SUV NA PLANETI

0

Danas predstavljamo novi Discovery Sport. Land Rover, Britanski proizvođač automobila, tako je pokrenuo seriju modela sa imenom Discovery sa modelom za koji tvrdi da je najsvestraniji i najsposobniji premium kompaktni SUV na planeti.

Geri Mekgavern, rukovodeći u Odeljenju za dizajn britanske firme tvrdi da su uspeli da naprave najbolji SUV na planeti.

Za izradu Discovery Sporta koristili su se visokokvalitetni materijali, a jak utisak ostavlja središnja konzola sa upečatljivom grafikom. Svaki od maksimalnih sedam putnika može da poveže neku od eletronskih naprava na napajanje u automobilu, budući da se u kabini nalaze četiri utičnice sa naponom od 12 volti, te šest USB priključaka.

 

Kad smo već kod broja putnika, model sa 5 + 2 putnička mesta po prvi put u klasi primenjen je baš u ovom modelu. Udobnost u zadnjem delu kabine pružaju kvalitetni gibnjevi, pravljeni za duga putovanja po drumu, ali i van njega. Maksimalno rastezanje gibnjeva je 600 mm.

 

Bezbednost je, ipak, prioritet. Otuda je Discovery Sport pionir u klasi jer je prvi koji sadrži vazdušni jastuk za pešaka, automatsko kočenje, kao i karoseriju od visoko čvrstog čelika i lakog aluminijuma.

 

 

To nije sve, kada su u pitanju novosti i prednosti Land Roverovog SUV-a. Sveukupan doživljaj putnicima dopuniće infotainment sistem sa ekranom na dodir od 8 inča, kao i sklop za sedišta koji podrazumeva ne samo kliznu šinu za pomeranje napred-nazad, već i blago pomeranje u pravcu levo-desno.

 

 

Ispod haube se nalazi 187 „konja“ u formi moćnog SD4 turbodizelskog motora zapremine 2.2 litra, sa devetostepenim menjačem. Neposredno ubrizgavanje pod visokim pritiskom, „stop and start“ tehnologija, niska stopa trenja unutrašnjih elemenata mašine i regenerativna dopuna akumulatora neke su od odlika novog Discovery Sporta.

 

Mnogi vlasnici ovog popularnog SUV-a su više nego zadovoljni svojim ljubimcem na četiri točka, a jedina mana koja bi mogla da mu se nađe je cena koja se kreće od 40.500-53.750 evra u zavisnosti od opreme koju poseduje ovaj lepotan.

Prethodni tekst,,BAŠ ČELIK PONOVO“ JAŠE U SREDU U KULTUNOM CENTRU
Sledeći tekstTVRDU VUNENU GARDEROBU UBACITE U REGENERATOR ZA KOSU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime