U SVILAJNCU SE OTVARA NOVA FABRIKA, OTVARANJU PRISUSTVUJE ANA BRNABIĆ

0
????????????????????????????????????

U petak 23. novembra 2018. godine u 13:00 časova u Svilajncu se otvara nova fabrika Alfa Technics, na adresi Kneza Miloša 61 u Svilajncu. Otvaranju fabrike prisustvovaće i Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije. ALFA TECHNICS novi je investitor koji u petak 23. novembra 2018. u 13:00 časova svečano otvara svoj proizvodni pogon u Svilajncu.

Vrednost investicije je oko 5,5 miliona evra, od čega je podrška države 600.000 evra. Alfa Technics je ovom investicijom postao vlasnik kompleksa od oko 4,5 hektara sa sopstvenom železničkom prugom i preko 8.000 kvadratnih metara u objektima. Trenutno zapošljava 202 radnika, a planirano je da se u narednih nekoliko godina taj broj radnika udvostruči na 400. Prosečna bruto plata zaposlenih u ovoj kompaniji je 90.000 dinara. Proizvodnja na godišnjem nivou iznosi 10 miliona evra, a 80% proizvodnje namenjeno je izvozu. Proizvodi se plasiraju u preko 40 zemalja širom sveta.

Najveće izvozne poslove Alfa Technics ostvaruje u proizvodnji čeličnih konstrukcija za automobilsku i avio industriju. Zahvaljujući partnerstvu sa nemačkom kompanijom Durr Assembly Products, projektuju i proizvode zvučno izolovane kabine za više od 20 najpoznatijih svetskih proizvođača automobila: Mercedes, Volvo, Lamborghini, Rolls Roycee, Aston Martin, Jaguar, Nisan, Ford… Osim toga, projektuju i proizvode logističke sisteme za najveće svetske aerodrome u saradnji sa ThysennKrupp Air Port System-om. Čelične konstrukcije, projektovane i proizvedene u Svilajncu, podržavaće bezbedan i brz protok robe i putnika na aerodromima u gotovo svim evropskim zemljama, Australiji, Aziji i Severnoj Americi.

 

 

Prethodni tekstIKEA UKIDA 7.500 RADNIH MESTA
Sledeći tekst„LIDL“ STIGAO U JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime