LJAJIĆ: RASTE BROJ DOMAĆIH TURISTA

0
Od početka godine broj domaćih turista povećan je za 15 odsto, a cilj nam je da održimo taj trend do kraja godine i zabeležimo rekordnu posetu kako domaćih, tako i stranih turista, rekao je danas u Čačku ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić
Ljajić je, prilikom posete promotivnom karavanu „Moja Srbija“ na Gradskom trgu, istakao da Vlada Srbije sa pet miliona evra subvencioniše one građane koji se odluče da letuju ili bar deo svog odmora provedu na nekoj od domaćih turističkih destinacija.

– Danas je definitivno završern konkurs za prijavljivanje domaćih ugostitelja i hotelijera i taj broj iznosi tačno 243 zainteresovana hotela, apartmana, specijalizovanih bolnica za rehabilitaciju i banja – rekao je Ljajić Tanjugu.

On je dodao da među prijavljenima ima i domaće radinosti, seoskih turističkih domaćinstava, kao i privatnog individualnog smeštaja.

– Ovaj broj prijava je iznad svih naših očekivanja i verujem da će interesovanje građana od ponedeljka, kada počinje prijavljivanje za korišćenje vaučera, biti veliko – napomenuo je ministar.

Građani će, kako je dodao, moći da se prijave na svim šalterima pošta Srbije, dovoljno je da podnesu neophodnu dokumentaciju, a vaučere će dobijati na kućne adrese.

Ljajić je istakao da se radi o personalizovanim vaučerima, pa je samim tim mogućnost zloupotrebe svedena na minimum.

Prema njegovim rečima, od danas kreće još intenzivnija kampanja kako bi obavestili građane na koji način mogu da koriste vaučere.

– Pored objavljenog spiska od 243 objekta na sajtu ministarstva građani će moći da se informišu kako i gde mogu da se prijave, kao i šta je neophodno od potrebne dokumentacije – poručio je ministar.

Ljajić je rekao da prijavljivanje traje 10 dana, a vaučeri će moći da se koriste do 20. novembra tekuće godine, eventualno do 1. decembra, ali to zavisi da li će u narednih 15 dana biti moguće isplaćivanje ugostitelja i hotelijera, jer trezor radi do 15. decembra.

U svakom slucaju građani će, dodao je on, o tome biti na vreme obavešteni.

– Sredstva su obezbeđena i odmah nakon dobijanja vaučera od ugostitelja uplate će im biti izvršene – objasnio je Ljajić.

On je podsetio da postoji pet kategorija građana koji imaju prava na korisćenje vaučera, a to su penzioneri, zaposleni čija je plata manja od 60.000 dinara, svi nezaposleni, primaoci tuđe nege i pomoći i ratni vojni invalidi.

Tanjug

Prethodni tekstGRČKE PRODAVNICE PUNE HRANE
Sledeći tekstU SKY ROMANSI KOKTELI 150 DINARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime