„LEVICA SRBIJE“ JAGODINA – JASAN LOKALNI PROGRAM

0

Trube i slavlje zbog oslobađanja Vojislava Šešelja neće otvoriti fabrike, izjavio je lider Levice Srbije Borislav Stefanović u Jagodini i poručio da treba raditi na stvaranju boljih uslova za život građana Srbije. On je rekao da Levica Srbije ima odličan odbor u Jagodini i odbore u Pomoravlju

„Napravili su da je rad jeftin, da je čovek trošak, da je tržište najvažnije, da treba otpuštati, privatizovati, prodati zemlju. Zagovornici te politike su svi ovi iz lažne levice, i SPS i Rasim Ljajić i PUPS i Vulin“, rekao je Stefanović u Jagodini.

3

On je dodao da Levica Srbije neće dozvoliti da se radnici tretiraju kao sitniš i kusur već će tražiti prava za njih kao što ih imaju i drugi u razvijenom svetu.

„Kažu neki da su crvena koalicija, crveni su od stida jer su smanjili plate i penzije, povećali cenu struje, jer su sagli glavu pred MMF-om, jer su prihvatili sve oko Kosova što su im tražili“, prokomentarisao je Stefanović.

Upitao je i ko je glasao za Kristin Lagard (direktorka MMF) koja odlučuje kako će građani Srbije da žive.

„Ko je glasao za to da Vučić ode kod nje i kaže – Ja sam veći MMF od vas, još treba smanjiti plate i penzije, neka narod još štedi“, upitao je Stefanović konstatujući da je to politika propadanja jer u tom slučaju građani nemaju više šta da troše, a onda se, kako je rekao, ništa i ne proizvodi i ne puni se budžet.

Dodao je da Levica Srbije nudi novu politiku, nove ljude, socijalnu pravdu i jednakost – ono što je Srbija imala ranije.

„Kad kažem da treba usloviti investitore, da radnici treba da imaju sindikat, kažu mi, to što pričaš je demagogija. Tako su govorili za mnoge stvari, da recimo nema potrebe da se prenosi skupština jer ko će to da gleda, ili da nema potrebe da se uvede javnost u sudnicama…“, naveo je lider Levice.

6
Aleksandar Janković: Ukinuti lokalne skupštine

Predsednik GO Levice u Jagodini i jedan od osnivača stranke, Aleksandar Janković rekao je da se ova stranka zalaže za ukidanje lokalnih skupština koje su izvor nepotizma. Janković je dodao da treba pomoći domaćim investitorima.

„Posebno mi je drago da je na našoj tribini večeras prvi demokratski izabran predsednik Jagodine, dr Vasa Todorović“.

5
dr Suzana Matejić: Neću da idem iz Srbije jer volim svoju zemlju!
4
dr Milan Miloradović: Stranačko zapošljavanje da se tretira kao krivično delo

Dr Milan Miloradović rekao je da u Jagodini postoji principijelna koalicija i predstavio lokalni program koji obuhvata rešavanje parkiranja u gradu, nepostojanja kanalizacije u selima, otvaranje zatvorenog bazena u delu kod Jagodinske pivare.

7 8 9

„Vlast najgora po svim parametrima“

Stefanović je ocenio i da je aktuelna vlast najgora po svim parametrima, da se zadužila preko 10 milijardi evra, dok je stranačko zapošljavanje u njihovom mandatu koštalo građane Srbije više od 800 miliona evra.

„Zvanično smo najbednija država u Evropi, to je lice Vučićeve Srbije, nema dalje priče. Njihova parola je Srbija pobeđuje, u čemu pobeđuje? Pobeđuje u siromaštvo, bedi i nezaposlenosti“, zaključio je Stefanović.

On je izneo podatak da više od 700.000 ljudi u Srbiji živi ispod granice siromaštva, a da se i onima koji mogu da žive od svog rada oduzima ta mogućnost.

„Bogatu zemlju po Vojvodini dele arapskim prijateljima, i to tajno u četiri oka. Trideset posto obradive zemlje daju kao da je kusur, a pri tom hoće da narod živi što jeftinije, sa što manjim platama i penzijama. Neka Vučić živi sa penzijom od 25.000 dinara, pa neka onda priča kako brani penzionere“, rekao je Stefanović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime