Kovid propusnice važiće od 20 sati, medicinski deo Kriznog štaba traži poptuno zatvaranje na 10 dana

0

Na sednici Vlade Srbije, koja je održana jutros, usvojena je nova uredba o primeni kovid propusnica.

Kao što je i ranije najavljeno, one će od večeras važiti od 20 časova i njihova primena proširena je, pored ugostiteljskih objekata, i na kladionice, kockarnice, slot klubove i druge objekte u kojima se održavaju igre na sreću, saoštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ovo znači da nakon 20 časova neće biti moguće boraviti u ovim objektima bez kovid propusnice, a ukoliko neki ugostiteljski objekat ili kladionica radi non stop, ulazak bez kovid sertifikata moguć je tek od šest časova ujutru narednog dana. Kovid sertifikati su ustvari digitalni zeleni sertifikati, koji svaki građanin dobije kada se vakciniše protiv korona virusa ili kada dobije rezultate kovid testa.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će kovid propusnice, koje će od danas biti na snazi od 20 časova umesto od 22 časa, dovesti do blagog pada novozaraženih u narednih nedelju do dve.

Kon je ponovio da je medicinski deo Kriznog štaba tražio potpuno zatvaranje na 10 dana, jer bi to, kako kaže, dovelo do naglog pada novozaraženih i imalo više efekta.

Gostujući na TV Pink, Kon je kazao da medicinski deo Kriznog štaba neće odustati od restriktivnijih mera dok se ne spusti broj novozaraženih i dok ne uđemo u „bezbednu zonu“.

Kaže i da je medicinski deo Štaba tražio i da kovid propusnice važe 24 časa, ali da to nije usvojeno jer bi bilo problema u realizaciji sprovođenja takve mere.

Prethodni tekstDanas pojačan oprez u saobraćaju
Sledeći tekstSEOS – referendum se ne sme svesti na to da 10 ili 20 procenata birača odlučuje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime