KOŠARKAŠI JAGODINE IZGUBILI!

0

KOŠARKA – KLUPSKA LIGA SRBIJE

TAMIŠU DERBI ZAČELJA

JAGODINA – TAMIŠ 59:76(23:26, 10:21, 15:14, 11:15)

Jagodina. – Dvorana: JASSA. Gledalaca: 400. Sudije: Nešković (Kraljevo), Mrdak i Arsenijević (Beograd).

JAGODINA: Djoković 12(4 as, 3 ul), Pantelić, Simić 12( 4 il, 3 sk), Ilić 3, Marković 5(4 il, 3 sk), Radulović 5 (5 il), Mirković 8(5sk), Nišavić 4(3 sk), Mišković 8, Demćenšin 2 (8 sk), Kovačević.

TAMIŠ: Nenadić, Radović, Kruščić 24((5 sk), Drobnjak, Keser 6, Komatina 10 (7 sk), Perak , Milošević 12(9 as, 5 sk), Dragaš 8, Vujović 14(9 sk), Isailović 2, Jovanović.

Debri ekipa sa začelja tabele zasluženo je pripao ekipi Tamiša iz Pančeva.

Posle ravnoprvne igre u prvoj deonici, košarkaši Tamiša su dominirali u drugoj čevrtini. Igrali su čvrsto u odbrani, efikasno u napadu. U 18. minutu stigli su do prdnosti od 14 koševa – 44:30, koliko su imali u plusu pred odlazak na veliki odmor.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Djokovića. Činilo se da će domaći košarkaši uspeti da bar smanje prednost gostiju, ali to se nije desilo. Gosti iz Pančeva i dalje su odlično igrali odbranu a napade su rezilovali posle brzih kontri i na taj nači sačuvali stečenu predsnost.

U poslednju deonicu domaći košarkaši su ušli sa željom da pokušaju da preokrenu rezultat. Medjutim, nisub uspeli da realizuju nekoliko kontra napada kod rezultata 52:63 pa je vojkan Benčić zatražio tajm-aut kako malo smirio svoje pulene. Medjutim, sjajni Dragan Kruščić je napad gostiju kruniso trojkom pa je za Jagodinu bilo sve manje nade da može da eventulano preokrene rezultat u svoju korist. Kada je Kesar tačno pet minuta pre završio napad zakucavanjem i povisio rezultat na 68:52 bilo je jasno ko će se na kraju radovati. Jagodinci su, doduše, pokušali trojkama da anuliraju veliku prednost gostiju ali im to nije pošlo za rukom.

Z.Milovanović

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime