KOKAN MLADENOVIĆ: NEMA TAKTIZIRANJA, NA IZBORE MORAMO DA IZAĐEMO

0

U  trećoj emisiji „Dobar, loš, zao“ TV Šabac gost je bio reditelj Kokan Mladenović. Govoreći o izborima Mladenović je podsetio da se u Srbiji decenijama neguje kult vođe, a da su institucije urušene.

– Zgrožen sam uzurpacijom javnog političkog života, da polusvet i šljam iz devedesetih godina odlučuje o našim životima. Monstruozna biografija Aleksandra Vučića i politička malograđanština pokazuju koliko imamo mizeran politički život. U tom političkom glibu ne sećamo se ni prošle decenije, ne umemo da napravimo sistem, a vrednosti diktiraju neki Pinkovi i Grandovi. Želja za apsolutnom vlašću, ta opsesija će oterati sa vlasti Vučića, nadam se što pre. Žalosno je što nastup opozicije zavisi od Tomislava Nikolića, jer bi u tom slučaju bilo drugog kruga. Saša Janković je simbol građanskih vrednosti, i svaki normalan čovek bi morao da podržava Ustav i zakone. Dobro je što ga podržavaju značajni intelektualci i umetnici, i trebalo bi da što pre izađe sa kompletnim programom: šta sa obrazovanjem, šta sa kulturom, kakav je društveni pravac…Vuk Jeremić ima političko iskustvo, kampanju vodi na američki način, sa mnogo ljudi i podrške, ali lično nemam poverenja u sve one koji su učestvovali u vlasti u poslednjih 15 godina. Potrebna je nova politička garniture i nadam se da će opozicija opametiti i ujediniti. Paradoksalno je da se promene u Srbiji dešavaju na predsedničkim izborima, a ne na parlamentarnim – ukazao je Mladenović.

On kaže da je najtragičnija „pobeda mediokriteta, a narod je sklon manipulacijama i lažima, sa niskim nivoom političke svesti, i to je teško promeniti za kratko vreme“.

– Ovo je toliko strašno, da ne treba taktizirati, i svakako treba izaći na izbore – poručio je Mladenović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime