PALMA: ZAJEDNO DA SE BORIMO ZA PRAVDU, A NE DA SILA BUDE KRITERIJUM

0

U ambasadi Palestine u Beogradu održan je drugi sastanak predsednika Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i privrednika iz Jagodine i Kraljeva sa ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma preneo je ambasadorima Grupe arapsko – afričkih zemalja pozdrave u ime premijera Srbije i kako je rekao, budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra inostranih poslova Ivice Dačića. Marković je amasadorima rekao da je jutros razgovarao sa premijerom Vučićem, a sinoć sa ministrom Dačićem.

“ Očekujem da podržite Srbiju u borbi za pravdu. Na Kosovu i Metohiji, kosovski Albanci ne poštuju ni Briselski sporazum ni Rezoluciju 1244. U Bosni i Hercegovini, Bakir Izetbegović mimo Dejtonskog sporazuma i bez saglasnosti Srba i Hrvata, protiv svih mogućih prava traži reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, a koji je  takvu tužbu već jednom odbio. Takođe u Hrvatskoj su učestali profašistički skupovi i poruke, a uz to je jedan od najvećh zločinaca od Drugog svetskog rata, Ante Gotovina, dobio funkciju savetnika najviših državnih organa “ , rekao je Marković u obraćanju ambasadorima 14 arapsko – afričkih zemalja. “ Pozivam vas da se zajedno sa Srbijom borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum. Isto tako vas pozivam da, ukoliko se ponovo na dnevnom redu UNESKA nađe zahtev Kosova za prijem, da to vaše zemlje to odbiju. Srbija je vojno neutralna zemlja i borićemo se da tako i ostane. Predlažem takođe da uspostavimo slobodan protok ljudi i roba te da se poveća ekonomska saradnja između Srbije i vaših zemalja “ , poručio je Marković i naglasio kao odličan primer saradnje projekat “ Beograd na vodi “ koji vodi kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

AMBASADOR PALESTINE :

“ Mi smo solidarni sa Srbijom. Mi želimo Srbiji stabilnost i mir i uslov za prosperitet i napredak je upravo mir. Nema napretka bez mira. Zato mi želimo da vidimo Srbiju i ceo Balkan u stabinosti i miru. To je za vašu državu veoma važno naročito u danima kada se Srbija sprema za predsedeničke izbore. Mi takođe potvrđujemo naše prijateljstvo prema srpskom narodu i srpskoj državi i želimo još jače veze Srbije i Grupe arapsko – afričkih zemalja “ , izjavio je domaćin današnjeg sastanka, ambasador Palestine u Beogradu, Mohamed Nabhan.

Današnjem sastanku su prisustvovali ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Katara, Iraka, Kuvajta, Libanona, Maroka, Tunisa, Angole, kao i visoki predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije. U delegaciji sa Markovićem bili su vlasnici kompanija Feman, Fabrike kablova, Testeral, Jela, Viners, Metalka i Raleks iz Jagodine, kao i vlasnik i direktor fabrike za proizvodnju aviona “ Aeroeast “ iz Kraljeva.

Dogovorena je saradnju ovih kompanija sa sličnim fabrikama iz arapsko – afričkih zemalja, uz pomoć njihovih ambasada u Beogradu.

 

Stevo Grkinić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime