Kako preboleti raskid veze?

0

Svako se našao u situaciji da bude ostavljen, da se oseća loše ipotišteno usled raskida veze, prekida jedne za nas velike ljubavi.Osećaj usamljenosti u tim trenucima preovladava i želimo samojedno: da prebolimo raskid!

Kada nekog volimo dajemo sto posto sebe. Odričemo se čestosvog slobodnog vremena kako bi udovoljili voljenoj osobi ikako bi uživali u zajednički  trenucima. Sigurna sam da ste i vibarem jednom, u toku svoje veze odložili sastanak saprijateljima ili zakasnili na posao zbog voljenog. Sve to zaradosećaja neizmerne sreće kada ga zagrlite i kraičkom oka uhvatitenjegov osmeh.

Jasno je da ste imali i zajedničke planove za bolje i lepše sutra, ali je sve palo u vodu. Sada se osećate loše, krivite sebe ipoželeli ste da se nikad niste ni sreli. Znate šta? Raskidi suneminovni deo života i događaće se sve dok ne pronađete pravuljubav. Kako bi pronašli ljubav svog života, morate najprepreboleti staru. Naredni redovi u procesu preboljevanja mogubiti od koristi!

Budite fizički aktivni i ugađajte sebi

Nakon raskida osećaj potištenosti i tuge preovladava, tako dapostajemo nesvesni svojih potreba i želja. Kao da sve stvari kojeste voleli da radite padaju u vodu, stavljate sebe u drugi plan. Ležite na krevetu i tražite razloge zašto je vaša veza propala, misleći da radite pravu stvar. Vi jednostavno gubite vreme!

Ukoliko želite da prebolite raskid što pre, neka vaš dan započnumotivacioni citati o životu, okrenite  se sebi i stvarima kojevolite.Izađite iz svoje zone komfora, sobe a zatim i kuće, uživajte u prirodi. Boravak na svežem vazduhu razbistriće vašemisli. Sunčevi zraci i zelenilo obližnjeg parka učiniće vas pozitivnijim i daće vam dodatnu snagu za dnevne aktivnosti.

Nemojte kriviti sebe za raskid, niste bili sami u vezi! Drugaosoba je donela odluku o raskidu i ma kakva god objašnjenjedala na vama je da je prihvatite. Dakle, bez dodatne analize. Umesto da osećate krivicu počastite sebe slatkišima. Krofnice izaparata su lek za dušu kao i šećerna vuna i čokolada! Zaslužiliste ukusan obrok i uživanje u šetnji, omiljenom filmu i svimdrugim stvarima koje vas čine srećnim.

Ovde možete upasti u začarani krug i preokupirati sebeobavezama i različitim aktivnostima. Na taj način ćete negativneemocije stavitri pod tepih. Izborite se sa negativnim emocijama iizbacite ih na zdrav način uz kvalitetan trening. Trčanjem u parku, odlaskom u teretanu ili plivanjem istrošićete energiju  iizbacićete negativne emocije iz sebe. Osećaćete se rasterećeno.

U toku fizičke aktivnost luče se hormoni sreće, tako da se osećate uspešno. Pritom brinete o svom zdravlju i stavljate fokusna sebe.

Okružite se prijateljima i podelite svoja osećanja sanjima

Okružite se ljudima koje volite i shvatićete da se u vašem životunije promenilo puno toga. Osobe koje vas iskreno vole takvekakvi jeste, i dalje su tu za vas!

Uživajte u izlascima i smehu sa prijateljima. Podelite svojaosećanja sa njima i snažno ih zagrlite. Shvatićete da osećajbliskosti ne jenjava i da ste izgubili osobu koja nije ljubav vašegživota. Jednostavno ona to nije, da jeste bila bi i sada sa vama!

Ne preturajte po zajedničkim uspomenama

Ne posipajte so na ranu, kako se to u narodu kaže! Ukolikoželite iskreno da prebolite partnera i osećate se srećno iispunjeno ne preturajte po zajedničkim uspomenama. Folder nakompijuteru sa zajedničkim slikama ostavite po strani. Svepoklonjene sitnice, majce, ramove za slike ili nakit složite u kutiju i ostavite u ormaru, pod krevetom ili u podrumu naodređeno vreme!

Nema potrebe patiti za trenucima iz prošlosti, ulepšajte sebinaredne dane i dopustite da vreme zaleči rane! Pakovanjeuspomena i odlaganje na neko, manje dostupno mesto je ujednotest za budućnost. Nakon nekoliko meseci otvorite kutiju ipogledajte uspomene. Ukoliko se osećate rasterećeno i srećnodok gledate slike uspeli ste! Preboleli ste raskid i usresređeni stena sadašnjost. Sigurni smo da ćete tako srećni i nasmejaniupoznati ljubav svog života u godinama koje slede!

Prethodni tekstMapiranje potencijalnih arheoloških lokaliteta na širokom području Zmiča
Sledeći tekstPredmet: Odgovor Zoološkog vrta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime