Kako da uz pomoć par detalja osvežite izgled dnevnog boravka?

0

Planirate da unesete neke novine u svom dnevnom boravku ali niste ni sami sigurni na koji način? Ako pri tome ne biste ni nešto puno novca da potrošite, neka vam fokus bude na detaljima. Oni koji se profesionalno bave uređenjem enterijera reći će vam da nekada i mala stvar može transformisati prostor i učini ga lepšim mestom za život

U nastavku teksta dajemo vam par sjajnih ideja koje vam mogu biti od koristi kada je uređenje enterijera u pitanju. Na kraju krajeva, na vama je da prema svojim afinitetima i željama napravite oazu mira u kojoj ćete se osećati lepo i ušuškano. 

Razmislite o promeni boje zidova ili o tapetama

Definitivno jedna od manjih investicija koja može potpuno promeniti izgled vašeg dnevnog boravka jeste nova boja jednog ili više zidova. Bela boja zida sama po sebi je previše jednostavna, pa predlažemo da za početak razmislite o ovom koraku. 

Ukoliko se plašite „promašaja“ boje ili niste potpuno sigurni koju nijansu odabrati, savet arhitekte je uvek dobrodošao. Umesto bojenje zidova, možete se odlučiti i za tapete – sve popularniji vid oblaganja zidova koji je i ove godine u trendu. 

Na tržištu možete pronaći razne dezene, sa efektom cigle, kao i reljefne tapete i one samolepljive različitih tekstura. Cena im je pristupačna, pa nećete morati puno novca da izdvojite, a ukoliko ste dovoljno spretni, možete ih i sami zalepiti i na taj način dodatno uštedeti. 

Zavese za prozore – lepota je u detaljima!

Baš kao i beli zidovi, i prozori bez zavesa mogu izgledati prazno i monotono. Danas imate širok izbor kada su zavese za prozore u pitanju, od onih klasičnih šivenih, do sve popularnijih zebra zavesa koje krase veliki broj domova u poslednje vreme. U zavisnosti od toga da li ste više ljubitelj minimalizma ili volite da eksperimentišete sa detaljima, sigurno ćete pronaći model koji će se najbolje uklopiti sa ostalim nameštaja u stanu.  

Zebra zavese ili kako ih još zovu „dan-noć“ su veoma praktične i lake za održavanje, i ne predstavljaju veliki trošak s obzirom da se rade po meri

Nov dekorativni tepih je uvek dobrodošao!

Ukoliko već godinama imate isti tepih koji barem jednom godišnje nosite na hemijsko pranje, možda je sada idealan trenutak da razmislite o kupovini novog. Stari, izbledeli tepih kvari izgled svakog ambijenta, naročito mesta kao što je dnevni boravak – prostorija u kojoj provodimo najveći deo slobodnog vremena. 

Boju i dezen tepiha treba uskladiti sa ostalim nameštajem u stanu. Pa tako, ako vam je nameštaj pretežno sivi ili bež, zašto ne biste razmislili o tepihu interesantnog šarenog dezena. Iznenadićete se postignutim efektom jer će svetlije boje otvoriti prostor i učiniti ga toplijim i ušuškanijim. 

U bolje snabdevenim salonima možete pronaći dezen tepiha koji će se savršeno uklopiti u svaki ambijent. 

Dekorativni jastuci i jastučnice 

Da li ste svesni činjenice da samo promena jastučnica na ugaonoj garnituri može učiniti čuda u vašem dnevnom boravku? Naročito ako se odlučite za dekorativne dezene živopisnih boja. Mala promena s vremena na vreme uneće neku novu notu u vašem domu i učiniti ga lepšim prostorom kojem ćete se s nestrpljenjem vraćati nakon svakog naporno provedenog dana na poslu. 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime