Izložba likovnih radova „Putovanje kroz istoriju umetnosti“ na FPNJ

0

Pozivamo vas na otvaranje izložbe dečijih likovnih radova nastalih u okviru vaspitno-obrazovnog projekta “Putovanje kroz istoriju umetnosti“. Izložba će biti otvorena u sredu, 22. februara 2023. godine u 10 sati u Galeriji “Ginko“ na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Ove godine Fakultet pedagoških nauka u Jagodini slavi jubilej, 125 godina od osnivanja Učiteljske škole i 30 godina od osnivanja Fakulteta. Izložba likovnih radova dece iz vrtića „Sunce“ jedna je od aktivnosti kojima se obeležava ovaj značajni jubilej.

Projekat je realizovan u saradnji između Fakulteta pedagoških nauka i vrtića „Sunce“ (PU „Pionir“) iz Jagodine, u okviru nastavnog predmeta Metodički praktikum likovnog vaspitanja.

Cilj projekta sa jedne strane podrazumevao je približavanje umetnosti deci predškolskog uzrasta, a sa druge strane razvijanje kompetecija budućih vaspitača u predškolskim ustanovama, studenata Fakulteta pedagoških nauka, za efektnu primenu dela likovnih umetnosti u vaspitno-obrazovnom radu sa decom predškolskog uzrasta.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime