JAGODINSKI ODBORNICI JEDNOGLASNO USVOJILI SVE TAČKE DNEVNOG REDA

0

Jagodina će dobiti Agenciju za ekonomski razvoj grada, odlučili su odbornici skupštine, na sednici koja je trajala tačno 35 minuta, imala osam tačaka dnevnog reda i 17 podtačaka i kojom je predsedavao Dragan Marković Palma.

„Agencija za ekonomski razvoj grada se osniva radi obavljanja razvojnih, stručnih i regulatornih poslova u postupku realizacije razvojnih projekata, u cilju održivog razvoja razvojem privrednih potencijala, razvojem funkcija lokalne samouprave, razvojem civilnog sektora i razvojem privatno javnih partnerstava“, navedeno je u obrazloženju odluke.

Direktora Agencije imenovaće Skupština grada sa liste kandidata koju utvrđuje Upravni odbor posle javnog konkursa, „a mora imati najmanje visoku stručnu spremu tehničke, ekonomske ili pravne struke“.

Odbornici su doneli i odluku o dugoročnom zaduživanju budžeta grada za 2016. godinu, u vrednosti od 60 miliona dinara a „radi finansiranja kapitalno investicionih rashoda i refinasiranja kapitalno-investicionih rashoda iz 2016. godine“.

Za direktora Doma zdravlja na sednici je imenovan doktor Darko Miletić, specijalista opšte medicine.

Odbornici su izabrali i stalna radna tela 15 saveta i komisija, čime je zaokruženo konstituisanje Skupštine grada.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime