Jagodinski biciklisti poslali važnu poruku ženama – Budi brža od kancera

0

Njihova je želja da skrenu pažnju javnosti na potrebu prevencije i lečenja raka grlića materice i ostalih reproduktivnih organa

Grupa jagodinskih biciklista poslednje četiri godine promoviše humanitarnu akciju „Budi brža od kancera“. Oni će sledećih devet dana proći kroz devet gradova Istočne Srbije i očekuju podršku istomišljenika.

Na prvu turu od Jagodine do Požarevca u petak ujutru je u humanu misiju sa porukom „Budi brža od kancera“ krenulo devetoro entuzijasta. Njihova je želja da i ove godine skrenu pažnju javnosti na potrebu prevencije i lečenja raka grlića materice i ostalih reproduktivnih organa.

– Podršku imamo od svih – naglašava dr Boris Đorić, „od drugara, prijatelja, familije, kolega sa posla, ljudi iz Opštine.“

Prvi put ove godine sa svojim prijateljima i istomišljenicima krenula je i jedna žena.

– Jedna divna akcija, da se animiraju žene da bi se ranije javile lekaru na preventivne preglede, zato što je je rak izlečiv. Dakle, ako se dijagnostikuje u ranoj fazi, on je izlečiv. To je cilj ove akcije –  ističe dr Tanja Nikolić.

Biciklističku vožnju za zdravlje žena osmislila je grupa onkologa iz Austrije, koja duži niz godina propagira podršku zajedničkoj borbi pod nazivom „Budi brža od kancera“.

Tokom ovogodišnje humanitarne trke, jagodinski biciklisti proći će kroz desetak gradova istočne Srbije, a za devet dana preći će više od 600 kilometara.

 

Prethodni tekstSKANDAL U TEHNOLOŠKOJ ŠKOLI – KO JE KRAO NAKNADE OD PORODILJA I KOLEGA?
Sledeći tekstDo kraja jula akva park u Jagodini dobija OSMI bazen (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime