JAGODINCI POVEROVALI U PRIČU O ĐAVOLU, MLADIĆ ZAPRAVO PRETUČEN ZBOG NARKOMANSKIH DUGOVA?

0

Policijska istraga će utvrditi da li je Marko S. (26) juče ujutru otet i surovo prebijen u porti Crkve Svete Petke u Jagodini zbog narkomanskih dugova ili je bio žrtva đavola. Navodno isterivanje đavola iz mladića je vest koja je juče obuzela Jagodinu

Prema nezvaničnim navodima, mladić je juče rano ujutru, dok je sedeo s prijateljima, doživeo nervni napad, nepovezano je pominjao šestice, đavola i sve vreme je šištao te su njegovi nemoćni drugovi došli na ideju da ga odvedu kod sveštenika.

Policajci koji su došli u crkvu posle anonimne prijave građana pozvali su Hitnu pomoć, koja je Marka S. odvezla u Urgentni centar.

– Momak je bio pretučen, imao je kontuzione i razne povrede svuda po telu. On je poslat na dalju dijagnostiku i skener u bolnicu u Kragujevcu – naveo je za Kurir direktor Doma zdravlja u Jagodini dr Darko Miletić.

Marko S. je na putu do crkve počeo da se otima i da šutira prijatelje, pa su, navodno, morali da ga uguraju u džip kako bi ga odveli do crkve. Međutim, neko od Jagodinaca je video kako ga nasilno ubacuju u automobil, sve je prijavio policiji, koja je reagovala po prijavi građana. Marka S. su ubrzo pronašli u porti Crkve svete Petke.
Ipak, Kurir saznaje od dobro obaveštenog izvora da je M. S. prebijen u dvorištu crkve.

– To da je kidnapovan i da je neko isterivao đavola su gluposti. To nema veze s mozgom. Momka su isprebijali nasred crkve, promenjen mu je lični opis od tolikih batina. Sumnja se da je mladić narkoman i da je prebijen zbog dugova za drogu. Odavao je utisak kao da je narkoman. Nisu to čista posla – kaže naš izvor i dodaje da je i sam sveštenik bio u čudu šta se to dešava.

On objašnjava da su mladićevi prijatelji otišli iz crkve, da su rekli da se brzo vraćaju, ali da se kasnije nisu pojavili.

– Mi svakom pomažemo i Crkva neće nikog da odbaci. Primetio sam da je imao modrice na licu i da je čak malo i krvario, ali šta se dešavalo pre nego što su ga doveli u hram, mi to ne znamo. Svakako nije istina da su ga ovde maltretirali – rekao nam je sveštenik Jocić.
Kurir je juče kontaktirao sa Osnovnim tužilaštvom u Jagodini, ali oni nisu želeli da komentarišu neobičnu otmicu mladića.

– Tužilaštvo je obavešteno o slučaju. U cilju istrage ne želimo da iznosimo detalje – kratko su nam rekli u jagodinskom tužilaštvu.
Međutim, sveštenik Crkve svete Petke Slavko Jocić tvrdi za Kurir da Marko S. nije pretučen u crkvi, već da su ga prijatelji doveli i tražili pomoć.

– Rekli su da ga je obuzeo đavo, da ima zle duhove i molili za pomoć i molitvu. Mi smo očitali molitvu, on je stajao kao voštana figura i gledao samo u jednu tačku, nije komunicirao s nama – navodi Jocić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime