PALMA I GUDENUS U BEČU

0

Predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu i predsednika Poslaničke grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, juče je u Beču primio zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus.

Ne možemo da prihvatimo dvostruke arsine Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. EU i SAD, odnosno NATO pakt, su bombardovale Srbiju 1999. godine i na Kosovu i Metohiji na vlast doveli teroriste. Danas u Kataloniji je sasvim druga retorika iz tih zemalja.

Mi se slažemo da treba poštovati Ustav Španije, ali su morali da poštuju i Ustav Srbije. Danas samo Srbija poštuje Briselski sporazum, za razliku od Albanaca – rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Poslaničke grupe srpsko austrijskog prijateljstva Dragan Marković Palma i zatražio pomoć Austrije, koja će od jula 2018. godine predsedavati Evropskom unijom, kako bi se poštovalo međunarodno pravi i kako bi Srbija što pre postala članica Evropske unije.

Jedinstvena Srbija je pozvala Srbe da glasaju za Slobodarsku partiju Austrije na vanrednim parlamentarnim izborima i mi im čestitamo na odličnom rezultatu koji će ovu stranku odvesti u novu Vladu Austrije. Mi očekujemo da ministri iz Slobodarske partije Austrije u novoj vladi nastave sa podrškom Srbiji i da između ostalog povećamo ekonomsku saradnju između dve zemlje koja je 2016. godine iznosila milijardu evra, 2017. nešto malo više, a narednih godina očekujemo još više.

– U Srbiji vlada politička stabilnost i ekonomska sigurnost i ima suficit u budžetu i to znači da investitori imaju poverenje u predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji ima veliku međunarodnu popularnost i zato pozivam investitore iz Austrije da još više dolaze u Srbiju – rekao je Marković i zahvalio se Gudenusu što je pokrenuo internet peticiju da Kosovo ne uđe u UNESKO što, kako je istakao, Srbija mu nikada neće zaboraviti.

Gudenus je rekao da će Srbija i dalje imati podršku Slobodarske partije Austrije.

– Kod poslednjeg slučaja Katalonije i kada govorimo o pravu naroda na samoopredeljenje, očigledni su dvostruki standardi u odnosu na Kosovo. Sa jedne strane imamo Kosovo koje je deo Srbije i koji su otkinuli od Srbije, a sa druge Kataloniju i Krim. Slobodarska partija Austrije se zalaže za pravicnost u međunarodnoj politici i zbog toga sam pokrenuo petuciju da kosovo ne postane član UNESKA.

Učinićemo sve da Srbija sto pre postane član EU: Neprimereno je da Turska ima status kandidata, jer ova država ne pripada Evropei. Mi smo protivnici islamizacije Evrope i zalažemo se za evropske i hrisćanske vrednosti. Danas u Beču u osnovnim školama 14 posto je muslimanske dece, a na Kosovu se videlo sta se dešava kada jedna mala nacija ima veliki broj dece i postane dominantna – rekao je zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus, koji je prihvatio poziv da dovede jednu privrednu delegaciju u Jagodinu i Srbiju.

PALMA PROTIV HOMOSEMAFORA

– Danas kada sam na jednom pešačkom prelazu u centru Beča hteo da pređem ulicu video sam na semaforu oznaku dva muškarca, a ne muškarca i žene ili porodice. Tada nisam hteo tu da pređem ulicu, a na sledećem isto, pa sam otišao u sporednu uilcu da bi dosao dovde. Vi znate nas stav o tom pitanju i ne znam da li ste takav semafor u Beču napravili za sve turiste koji dođu ili samo za „evropejce – upitao je svog domaćina Marković.

Ova crveno zelena koalicija koja je još na vlasti u Beču je napravila takve semafore. Oni su radili slične stvari i zadužili Beč za 7 milijardi evra i dali su 600 miliona evra samo za migrante. 2020 godine će biti izbori za grad Beč i tada ćemo promeniti tu politiku – rekao je Gudenus.

Markivić je Gudenusu poklonio značku sa srpskom i austrijsom zastavom u znak prijateljstva između dve stranke i između dve države.U srpskoj delegaciji bili su i narodni poslanici Dragomir Karić i Đorđe Kosanić, zatim ugledni privrednik Simon Karić, sin Dragomira Karića, valsnik fabrike aviona iz Kraljeva Milorad Matić, koji proizvodnju seli u Jagodinu, kao i političari i privrednici iz Jagodine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime