Jagodinac, Stojan Ilić istrčao jedan od najtežih maratona na svetu – u Munaru u Indiji

0

Stojan Ilić (67) je Jagodinac koji živi lepim i neobičnim životom. On živi u Torontu ali učestvuje na maratonima širom sveta. Pre nekoliko dana istrčao je težak maraton u Munaru u Indiji.

„Ja sam rođem u Svetozarevu. Godine 1972. počeo sam da radim kao mladi milicioner u SUP – u i radio sam sve do 1988. Porodično smo se odselili za Kanadu, supruga i dva sina zajedno sa mnom. Kada pomislim na Svetozarevo uvek mi je toplo oko srca, tamo i danas žive moji prijatelji koje izuzetno cenim i volim“ priča Stojan.

Stojan se u Torontu bavi nekretninama, a u slobodno vreme je maratonac.

„U zadnih 15 godina putujem redovno, a ovog puta sam odlučio da obidjem Nepal, Indiju i Šri Lanku, pre nego što dodjem u našu lepu Jagodinu i družim se sa mojim prijateljima iz mladosti. Istrčao sam izuzetno težak maraton u Munaru koji spada u najteže maratone na svetu, zbog visinke razlike i samog terena. Bilo je jako naporno i izuzetni toplo. To je bio moj veliki lični uspeh“ kaže Stojan.

On kaže da je recept za srećan život . raditi ono što voliš.

„Jagodina mi ne nedostaje u nekom smislu da se osećam tužnim zbog toga. Ništa mi ne nedostaje. Volim da dođem ali nisma tužan ako ne dođem. Doći ću neki sledeći put“ dodaje on.

Stojan je sada u penziji, ima dovoljno slobodnog vremena da radi ono što želi – da trči maratone.

Prethodni tekstNastavlja se izgradnja betonskih zidova novog sistema odbrane od poplava
Sledeći tekstPREŽIVETI U JAGODINI – Koliko dana je potrebno da upoznate Jagodinu?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime