JAGODINAC OŽENIO NAJLEPŠU ZVEZDU TUNISA!

2

Kada je Dragan Antonijević otišao u Yasmin Hamamet na odmor, nije ni slutio da će se zaljubiti I upoznati ljubav svog života! Zvezda Tunisa, plesačica orjentalnog plesa Fauzija Šarif plesala je za goste u hotelu u kome je Dragan odseo. Bila je to ljubav na prvi pogled…

Na dan venčanja Fauzije I Dragana u stanu je vladala fenomenalna atmosfera. Stilista Srđan Jovanović Laki I šminkerka Mirjana Lukić pokušali su da nateraju Fauziju da sedne kako bi završili posao. Ljubav prema igri ispoljavala je u svoj euforiji koja je vladala, ona je plesala sa podignutom bluzom I uživala u igri.

9
Za dobar izgled zaduženi Gossip Laki i Mirjana Lukić

14“Ceo život sam maštala o romantičnom muškarcu. Dobila sam ga! Najdivnijeg muškarca na svetu, koji voli svet, voli ljude, pomaže svima, deci, starima…udajem se za njega I presrećna sam. Ja sam muslimanka, mi ne možemo da menjamo veru. Ne nosim abeju, ne klanjam, poštujem hrišćanstvo ali sam ja muslimanka I to je tako. U Tunisu ja zauvek nosim prezime mog oca, ovde sam Antonijević“ priča Fauzija Šarif Antonijević.

Fuziji, kako je ustvaru svi zovu se sviđa Srbija. Kaže da se u Tunisu žena I deca ne poštuju, ali da moraju imati sve u kući. Ona ima sedmoro braće I sedam sestara.

“Mnogo volim sneg, obožavam! Kao dete se radujem. Mnogo volim sneg, kao u bajci sam tada. Meni se Srbija sviđa. Upoznala sam divne prijatelje, ljude koje volim. Otvorila sam Školu trbušnog plesa, ali nemam mnogo žena, sramota ih je da igraju orjentalni ples ili im porodica brani. Orjentalni ples za svrhu ima zavođenje I jako je lep. Namenjen je muškarcu I spada u vid zabave. Srpkinje se stide da plešu“

U Tunisu svadba traje sedam dana, svakog dana mlada oblači drugu haljinu. Jedan od njihovih običaja je da vežu dva prstena, burme trakom, svako stavi jedno drugom prsten na ruku a svekar preseca vrpcu. Zapali se crvena sveća koju gase zajedno. Sve ove običaje Fuzija i Dragan obavili su i u Jagodini.

Fauzija je bila spektakt u Hamametu, plesala je sa svećnjakom na glavi kada je Dragan došao da je gleda.

„Ja sam ga videla u masi. Ne znam što i ne znam kako, ali to je bila ljubav na prvi pogled…Dragan je bio uporan dolazio je par dana, nekako je došao do mog broja telefona. U Tunis se vratio za 15 dana i nije odustajao! Svakog dana smo bili na Skajpu. Dragan ima lepo srce, mnogo lepo. Kada idemo do grada, on kada sretne bake, deke koji su siromašni, on im daje novac i poklone. Svima daje. Ima veliko lepo srce! Ja sam se zaljubila u njegovo srce“ kaže prelepa Tunižnka, „jagodinska snajka“.

4
foto Milica Miljković

Fuzija je sa drugaricama i na svadbi u Hill hotelu napravila spektakl kada se presvukla u crvenu venčanicu i plesala za Dragana. Ispred rodbine, prijatelja, brojnih fotoaparata i telefona, one su odigrale orjentalni ples. A evo i fotografija.

20 2125 26Ogromnu zamerku Fuzija ima na rad jedne službenice u nemačkoj ambasadi.

“Dragan radi u Nemačkoj, dolazi jednom mesečno. Ni jednom iz Srbije nisam uspela da odem kod svog muža! Svi mi potpišu da mogu ići, osim jedne službenice koja me uporno već deset puta odbija. Kada je pitam ZAŠTO, kaže zato što si ti iz Tunisa I sigurno hoćeš da ideš da radiš u Nemačkoj i baviš se prostitucijom. Ponizila me je! Ja ne mogu da odem da posetim muža, to je strašno! Rekla mi je da radim seks za pare i da zato hoću u Nemačku. Nikada me nisu pustili da odem. Kažu mi da je to srpska birokratija!“ kaže ona.

Fuzi je plesala i za predsednika Tunisa i mnoge zvaničnike, političare, umetnike ove zemlje. Tunis je oblepljen plakatima na kojima je njena fotografija.

„Kada sam je video, ja sam pao s nogu. Osvojile su me njene oči i prelepi beli osmeh! Igrala je bosa u belom kostimu. Crna kosa bila joj je rasuta po ledjima. Kao boginja. Nisam mogao da se smirim dok je nisam našao, tražio sam je svuda, bilo je teško sporazumeti se sa menadžerima, osobljem hotela. Te noći nisam spavao. Našao sam broj, zvao sam, javio se njen brat, nije mi bilo svejedno jer tamo su drugačiji običaji. Ali nema odustajanja, našao sam je. Sve volim kod nje. Jedinstvena je, prirodna, iskrena, kakvo joj je srce takve su joj oči. Ljubav na prvi pogled postoji! Mi smo već tri godine zajedno, moja ljubav nikad nije bila manja, sve je jača. Pošto ne može doći u Nemačku, ja ću se vratti u Srbiju i ovde ćemo nastaviti život. Meni ne vredi dan bez nje.“ kaže Dragan.

Fuzija planira da otvori salon venčanica koje će sama da šije. Ona I sada na poziv ide I pleše, na proslavama ili drugim manifestacijama.

tekst i foto Anita Đukić

naslovna foto Milica Miljković

 

 

Prethodni tekstNASTAVAK HAPŠENJA ZA ZLOUPOTREBE U RESAVICI
Sledeći tekstSDS: VLADA NE MOŽE DA SE IZBORI SA PROBLEMIMA

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime