NASTAVAK HAPŠENJA ZA ZLOUPOTREBE U RESAVICI

0

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u Javnom preduzeću podzemne eksploatacije uglja “Resavica“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su S. S. (1958) i M. S. A.(1968) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni, zaposleni na mestu vagara u rudniku mrkog uglja “Rembas“ su, u za sada neutvrđenom periodu, davali naloge da se određenim prevoznicima – preprodavcima uglja utovara veća količina uglja od one koja je plaćena i prikazana u dnevnim karticama, pri čemu su pribavljali imovinsku korist u vrednosti od oko 9.000 dinara po toni više natovarenog uglja.

Nakon kontrolnog merenje pet transportnih vozila sa robom, utvrđeno je da je u četiri vozila nađen višak utovarenog uglja u količini od 5.300 kilograma u vrednosti od oko 50.000 dinara.

Pretresom stana osumnjičenog M.S.A. pronađeno je 200 evra i preko 55.000 dinara za koje se sumnja da potiču iz navedenog krivičnog dela.

U januaru je uhapšen tadašnji direktor svih rudnika Vladan MIlošević.

Prethodni tekstMETEOROLOZI NAJAVLJUJU PRETEŽNO SUNČANO U PETAK
Sledeći tekstJAGODINAC OŽENIO NAJLEPŠU ZVEZDU TUNISA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime