JAGODINA NAGRADILA SARU LOZO – „Ponosna sam što sam iz Jagodine i to uvek ističem, jer je Jagodina za mene najbolji grad u Srbiji“

0
„Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi i Jagodini na velikoj podršci, na tome što su nas pratili tokom celog prvenstva, zato što su ulgali u sport jer imamo uspešne sportiste. Ponosna sam što sam iz Jagodine i to uvek ističem, jer je Jagodina za mene najbolji grad u Srbiji. Zahvalila bih se na novčanoj nagradi koju sam dobila. Nadam se da će uspeh reprezentacije biti podstrek za devojčice i dečake da se bave sportom“ rekla je odbojkašica Sara Lozo na prijemu u Skupštini Grada Jagodina.       
Sara Lozo, rođena u Jagodini gde i živi njena porodica, jedna je od članica reprezentacije svetskog prvaka, reprezentacije Srbije. Sara potiče iz sportske porodice, njen otac Dragan je bivši karatista. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma danas je priredio prijem u gradskoj kući u Jagodini za Saru Lozo, gde joj je uručio i novčanu nagradu grada Jagodine.
„Grad Jagodina se ponosi Sarom i nagradićemo je za uspeh. Reprezentacija Srbije u odbojci osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu sa Sarom u prvoj postavi. Može slobodno da kažemo da sport u Srbiji nikada niej imao veću podršku kao u poslednjih 7,8 godina. Ranije su se političari samo fotografisali i i delili balkon sa sportistima. Intenzivan ekonomski razvoj doprineo je da lakše podnosimo krizu. Zato je šlag na torti uspeh u odbojci i naša Sara koja je iz sportske porodice, njen otac se uspešno bavio karateom. Teško je probiti se u svetu, jer je Sara igrala za klubove iz Kazahstana i Rusije, a sada je u Japanu. Velika upornost,rad i trud. Ona je postala idol devojčicama i dečacima koji imaju talanet za sport. Ona je juče prvo obišla školu u Jagodini i naišla na ovacije dece, predlažem da obiđe još nekoliko škola i da kamere snime te događaje i da pošalje poruku deci da svaki rad i trud donose rezultat. Gledao sam sve utakmice naše reprezentacije. Posebno sam ponosan kada je Sara bila u prvoj postavi na finalnoj utakmici, a prethodno je imala povredu ruku i poslala poruku selektoru da je ruka više ne boli, odnosno igrala ej sa povređenom rukom i tako se brane boje Srbije. Impresionira me intoniranje srpske himne, vijorenje neše zastave, simboli Srbije. Jagodina ima uspešne sportiste, ali je niko nije kao Sara. Ona se sama izborila za svetski vrh pošavši iz Jagodine kao devojčica u beli svet. Sama se izborila za mesto u reprezentaciji zahvaljući kvalitetu i na prvom takmičenju osvojila zlato“ rekao je predsednik Skupštine Grada Jagodina, Dragan Marković Palma.
Prethodni tekstSBB – Ukidamo TV Prva, TV B92 i njihov kablovski portfolio iz ponude
Sledeći tekstDemostat: Dačić ponovo ministar spoljnih poslova

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime