„JAGODINA MOJ GRAD“ (7) – ŽENAMA NA SELU MINIMALNO PENZIONO OSIGURANJE

0

Danas su predstavnici liste br 7 „JAGODINA MOJ GRAD“ održali konferenciju za novinare. Govorili su Dragan Alempijević, predsednik GrO DS u Jagodini, kandidata za odbornika i prvi na listi br. 7 JAGODINA – MOJ GRAD, Marija Djordjević, menadžerka GrO LDP u Jagodini, kandidat za odbornika i druga na listi br. 7 JAGODINA – MOJ GRAD, advokat Miroslav Jovanović, jedan od osnivača odbora Demokratske stranke u Jagodini, Milorad Mića Jovanović, advokat u penziji i jedan od osnivača GrO LDP u Jagodini

„Statistički podaci govore da je izuzetno mali broj žena nosilac polj. gazdinstva – žene koje žive na selu aktivno doprinose svojim radom koji nije vrednovan ni na jedan način – rad žena je fizički težak i neprimeren konstituciji, ali i pored toga one ne uživaju nikakve benificije – nemaju pravo na bolovanje, godišnji odmor, vikend, praznik kao žene koje su u radnom odnosu – nemaju penziono i socijalno osiguranje – nemaju platu. Rešenje je da sve žene preko 30 godina koje nisu u radnom odnosu, a žive na reg. polj. gazdinstvu, Gradska uprava bi pružila mogućnost da zahtevaju uplaćivanje minimalnog penzionog osiguranja. “ rekla je menadžerka LDP Marija Đorđević.
 Đorđević je dodala da je Jagodina podeljena izmedju onih koji su za JS i onih koji su protiv. Jagodinci imaju za koga da glasaju, a to je koalicija JAGODINA – MOJ GRAD. Advokat Miroslav Jovanović je dao podršku listi kao jedan od osnivača i naglasio da je vreme da se pokaže da borba protiv režima Slobodana Miloševića devedesetih, kao i 5. oktobar nisu bili uzaludni.
„Ovo je režim radiklane stranke preobučen u odelo naprednjaka. Dajem podršku ovoj koaliciji i pozivam građane Jagodine da svoj glas daju koaliciji JAGODINA MOJ GRAD“ rekao je Jovanović.
Milorad Jovanović rekao je veoma važno formiranje opština u Jagodina.
„Predložili smo da Jagodina ima tri opštine. Prva je grad Jagodina, druga se sedištem u selu Ribre, a treća u Majuru“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime