ĆUPRIJA: GG „RAVANICA“ LISTA BR 2 – DOSLEDNO

0

Grupa građana “Ravanica “ Ćuprija posle 8 godina postojanja, ostala je dosledna i nije odustala od proklamovanih ciljeva i programa koji je prezentirala od osnivanja 2008 pa do danas aprila 2016 god, kada se po treći put kandidujemo na lokalnim izborima.

Na čelu sa našim osnivačem i predsednikom Grupe građana” Ravanica “Ćuprija Radosavom Đorđevićem (direktor Fabrike konditorskih proizvoda “Ravanica”Ćuprija) koji je bio nosilac izborne liste, kandidovali se prvi put na lokalnim izborima 2008. god i dobili smo poverenje građana i 5 odborničkih mandata.
„Bili smo opozicija odbornicima DS,PUPS,SPS-JS,G17 i DSS koji su činili vlast u Ćupriji. Nismo bili akteri potpisivanja štetnog ugovora po Ćupriju sa POR Verner Veberom po kome plaćamo trostruko skuplje iznošenje smeća nego naši susedi, nismo glasali za podizanje kredita i zaduživanje opštine i odlučno smo rekli ne izgradnji postrojenja za fizičko hemijski tretman otpada iz Evrope na plodnom Dobričevskom zemljištu. Nismo bili akteri urušavanja ekonomskog potencijala naše opštine i javnih preduzeća od kojih u većini nisu isplaćivane zarade 3 do 8 meseci i blokade koja je nastala zbog dugogodišnjeg neplaćanja električne energije“ navodi se u saopštenju GG „Ravanica“.
Na lokalnim izborima 2012 god osvojili su 2.497 glasova i 6 odborničkih mandata i bili učesnici u vlasti zajedno sa odbornicima PUPS, URS, JS-SPS, DSSa u periodu 07.07.2012 do 21.06.2013 god.
„Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili u kratkom periodu od 11 meseci i činjenicu da smo deblokirali račune opštine i javnih preduzeća,da smo obezbedili redovnu isplatu zarada u opštini i javnim preduzećima. Uspeli smo da otplatimo milionska dugovanja,da anuliramo deficit budžeta i posle 6 meseci vršenja vlasti u buudžetsku 2013 god ušli sa suficitom od 18.000.000 din, a na dan smene vlasti na računu opštine ostavili smo 134.000.000,00 dinara. Uradili smo projekat popločavanja ulica u Ćupriji, realizovali javnu nabavku i obezbedili sopstvena sredstva za izvođenje ovog projekta i asfaltirali ulice u gradu i selima bez podizanja kredita.
Osvetlili smo Ćupriju i naša sela,organizovali rad mesnih zajednica i našim stočarima organizovali besplatan odlazaku Italiju na sajmove stočarstva i proizvođačima mleka bez naknade od donatora obezbedili rasna grla.
Nismo zanemarili ni probleme zemljoradnika i organizovali smo efikasnu protivgradnu zaštitu i službu protivgradne zaštite i redovne subvencije. Organizovali smo efikasan rad opštinske uprave,prijem građana obezbedili socijalnu zaštitu u vidu mesečnih, jednokratnih pomoći i besplatnih lekova. Pospešili smo preventivnu zdravstvenu zaštitu i ugovorili dva stomatologa,zubne tehničare i dobili za Dom zdravlja na osnovu projekta organizovanja patrožne službe od Ministarstva zdravlja novi sanitet i vozilo za patronažnu službu .
Za naše penzionere kroz rad patronažne službe hteli smo da im olakšamo korišćenje usluga zdravstvene zaštite,a za druženje opštinskim sredstvima uredili ambijent u Udruženju penzinera, asfaltiranje dvorišta i renoviranje penzionerskog doma
Zalagali smo se da se obezbede u budžetu sredstva za veštačku oplodnju da nas bude više,za besplatne udžbenike za osnovce ,da maturanti besplatno letuju,za besplatan prevoz naših đaka i bolju tehničku opremljenost naših škola“ kažu u GG „Ravanica“.
Oni navode da će nastaviti realizaciju započetih dela, kao i da su retki koji su ostali dosledni sebi i svojim ciljevima. GG „Ravanica“ na lokalne izbore u Ćupriji izlazi pod BROJEM 2.

Prethodni tekstBORIS TADIĆ U JAGODINI
Sledeći tekst„JAGODINA MOJ GRAD“ (7) – ŽENAMA NA SELU MINIMALNO PENZIONO OSIGURANJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime