JAGODINA ČISTI DIVLJE DEPONIJE, ALI NEKE FIRME NE HAJU

4

Na mejl Infocentrale stigle su fotografije i molba gradjana da se ukaže da su glani zagadjivači u jagodinskoj opštini firme, pa tek onda meštani sela. 

„Postovani, morala sam da se obratim vasem portalu u nadi da cete objaviti tekst i slike koje smo mi lično danas uslikali. Po našem misljenju radi se o jednoj ekoloskoj katastrofi za nas grad, okolinu i prirodu, kao i vodu koju svi koristimo. Zapravo, nesto slično ste objavljivali u zadnjih 10 dana i uvek se nekako krivica bacala samo na meštane. Ovog puta želimo da dokažemo da nije bas sve tako, jer i pojedine firme imaju čak veći udeo u narušavanju prirode. Ovo je zatečeno u ataru sela Glogovca, vazdučnom linijom 2 km do izvorista, gde ide voda za grad, mesto Šavicko, tacnije kada se prodje most u Glogovcu prema selu atar sela. Ekoloska bomba ,svaki dan jedan isti šleper isipa otpad od pilećeg izmeta i ko zna jos cega. Sa druge strane reke je Ribare a na 2 km je ponavljamo izvoriste vode sa kog se napaja cela Jagodina. Šleper isipa pileći otpad tj.djubre koje smrdi nemoguce.Tu su i gavrani, a i druge ptice koje se tu hrane i onda se vraćaju u grad. Unapred hvala i želja nam je da sačuvamo ovo malo prirode, vazduha i vode sto nam je ostalo“ napisala je čitateljka. 

Infocentrala je kontaktirala ekološku inspekciju i očekujemo odgovore na pitanja – o su zagadjivači, da li je neko kažnjen u poslednjih pet godina, na koji način se ovaj problem tretira itd.

A.Đ.


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

4 KOMENTARA

  1. Pa objavite tablice kamiona i/ili snimak kada isipa sav taj otpad. Da se razumemo, takvo objavljivanje nije „cinkarenje“, već briga o svom i zdravlju ostalih sugrađana, čije zdravlje može doći u pitanje u slučaju kontaminiranja pijaće vode.

  2. Pohvala za infocentralu.O ovoj i sličnim temama treba, svakodnevno pisati i objavljivati, kako bi se podigla svest građana. U pitanju je zdravlje naše dece i svih nas kao građana. Čudo, tako lepa zemlja, a tako ružno i nesavesno,da ne kažem zločinačko ponašanje od strane pojedinih budaletina, koji rade protiv sebe i prirode. Zato smo i stigli tu gde jesmo…ZAKON,ZAKON, a ne ZAKLON.Htedoh reči, sprovođenje zakona u delo, za sve i bez izuzetka, drakonske kazne za narušavanje majke prirode i čorka brate, sve dok ne očisti svo đubre koje je isipao.P.S.“Sam da si nađemo nekog koj ce da si taj ZAKON, sprovede u delo.“

  3. …selo Majur ,svake druge večeri se pali otpad sačinjen od najlona,kartona,tkanine sunđera ,lepka…to traje godinama,ne može da se diše,više od pola Majuru se zatvara u kuće ,zatvara prozore,zamislite kako je leti nama visoke temperature napolju dim,nekada se centar i ne idi od dima…da ne pričamo šta znači kontinuirano udisanje takvog isparenja,a tek novorođenim bebama,ishrana iz bašti punog otpada od sagorevanja…a tek o Juhoru,ista firma Aleksandar dušeci ,koliko je samo otpada izbacila od žica i td….da li smo spremni da učinimo nešto da stane o zagađivačima na put,nismo…zar mislite da se nismo žalili,pitajte naše institucije u gradu zašto se nije ovo rešilo…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime