JAGODINA ĆE BRINUTI O TROŠKOVIMA TROJE DECE KOJIMA SU RODITELJI NASTRADALI – DO 18.GODINE

3

Na inicijativu predsednika skupštine grada Jagodina, Dragana Markovića Palme troje dece poginulih supružnika Marije Agatonović (23) i Slaviše Vasića (30), Anastasija (4), Nenad (3) i Nemanja (2) dobiće od grada Jagodina pomoć u vidu besplatnog vrtića, školovanja, kuhinje, plaćenih ekskurzija do 18. godine. Jagodina je platila troškove sahrane mladog bračnog para, a snosiće troškove lečenja i oporavka dece s obzirom da se dvoje nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu, a jedno na Institutu za majku i dete u Beogradu, rekla je za Infocentralu direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, Biserka Jakovljević.

biserka-jakovljevic„Ova porodica ja nama poznata od ranije, bili su korisnici naše pomoći, kao i njihovi roditelji. Deca će, zbog toga što nemaju bliže srodnike koji bi preuzeli brigu o njima, biti najverovatnije smeštena u hraniteljske porodice. To su naše prve procene. Grad Jagodina staće u potpunosti iza troškova brige o deci što se tiče vrtića i kasnijeg školovanja, do 18.godine“ rekla je Jakovljević.

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila 21.2. na opasnoj krivini u Dragocvetu odnela je dva života, ali srećom deca nisu ozbiljnije povređena. Automobil, kojim je upravljao Slaviša, sleteo je u krivini sa puta, levom stranom zakačio u most, prevrnuo se na krov i upao u korito Jošaničke reke. Troje deca je spašeno iz korita reke. Lekari kažu da je reč o prelomu kuka, dok drugo dete ima prelom ključne kosti, a treće ogrebotine po telu. Ta porodica je tokom popodneva bila kod Marijinih roditelja u obližnjem Šuljkovcu. Slaviši je ovaj putni pravac bio dobro poznat, a istragom će biti utrđeni uzroci nesreće.

Prethodni tekstZBIRKA „MOLITVA ZA JUTRO“ IVANA SOKAČA
Sledeći tekstŠTRAJK UPOZORENJA ODRŽAN U 1.000 ŠKOLA

3 KOMENTARA

  1. Ne dozvolite da decu razdvoje, obezbedite im koliko toliko srecnije detinjstvo, i gde god da budu, da uvek neko nadgleda kako se ophode prema njima. To je za grad nista, a deci ce znaciti mnogo, jer ono sto su oni izgubili to se ne moze nadoknaditi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime