IZBORI U LUČANIMA I MIONICI

0

U Lučanima su jutros u 7 sati otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 17.723 birača na 42 biračka mesta. Izlaznost birača u Mionici do 10 sati bila je oko 11 odsto, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Prema rečima predsednika te komisije Miloja Stankovića, uzorak je rađen po podacima sa pet biračkih mesta – jednom u varoši Mionica i sa četiri seoska biračka mesta. Svih 38 biračkih mesta jutros je otvoreno na vreme „uz pojedinačne sitne teškoće, koje su otklanjane u hodu“.

Na 12 biračkih mesta u opštini Lučani, na kojima Opštinska izborna komisija prati izlaznost, do 10 sati glasalo je 5,97 odsto birača, rekao je Tanjugu predsednik OIK-a Jovan Kovačević.

„Na 12 mesta koje pratimo izašlo je 648 birača, a ukupan broj birača koji mogu da glasaju na tim biračkim mestima je 10.850, što je oko 5,97 odsto“, rekao je Kovačević.

Birališta će biti otvorena do 20 sati.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Opštinske izborne komisije Jovan Kovačević sva biračka mesta otvorena su tačno u 7 sati i za sada nema nikakvih problema. On je dodao da se prve procene izlaznosti očekuju oko 10 sati. Građani Lučana mogu da glasaju za jednu od pet izbornih lista – 1. „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, a prvi na listi je Slobodan Jolović.
Lista broj 2 je „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija“, a nosilav liste je Slavko Radosavčević. Nosilac liste broj tri je Milan Parezanović – a lista nosi naziv „Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine – Milan Parezanović“.
Pod brojem 4 je „Nova Srbija – Velimir Ilić“, prvi na listi je Radomir Dramlić, dok je pod brojem 5. lista „Grupa gradjana – Jedan tim“, čiji je nosilac Milan Raičić. Danas se održavaju i lokalni izbori u opštini Mionica, gde biračko pravo ima 11.981 gradjanin, a glasa se na 38 biračkih mesta. Izbori u tim opštinama raspisani su 10. novembra.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime