JAGODINA RADI NA NOVIM INVESTICIJAMA – IVAN GROS I ZORAN KALABIĆ DAJU PODRŠKU

0

Predsednik UO Senata privrede Srbije, Ivan Gros, uručio je na sastanku privrednika Jagodine i dijaspore održanom u Skupštini grada Jagodina, Draganu Markoviću Palmi Povelju počasnog senatora. Senat privrede Srbije osnovan je u saradnji sa Senatom privrede Austrije i deo je internacionalne mreže Global Economic Network.

aDSC_4609

Pozdravljajući prisutne predstavnike Senata, među kojima i člana Senata privrede Srbije i Austrije, Zorana Kalabića i više od 50 privrednika iz Pomoravskog okruga koji su prisustvovali sastanku, Marković je ocenio da u Srbiji postoji politička stabilnost od koje zavisi i ekonomska stabilnost i sugurnost za strane investicije. On je posebno ukazao na značaj podrške merama Vlade od strane MMF, jer je to, kako je rekao, garancija ekonomnske stabilnosti za investitore.

“To daje mogućnost da strani investitori bez razmišljanja mogu svoje fabrike da dislociraju u našu zemlju. Austrija je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbiji i ta saradnja bi zahvaljujući Senatu privrede, mogla da bude još veća i značajnija. Povećanjem proizvodnje, izvoza i zapošljavanjem ljudi, direktno ćemo pomoći Vladi Srbije da realizuje mere i sporovede započete reforme. Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić stvorio je dobar ambijent da 2015.godina bude godina uspeha privrede, kroz dobru saradnju sa EU, Kinom i Rusijom i drugim državama i to se mora iskoristiti..ko ne iskoristi sada i to ostavi za neki drugi period, da zna da je zakasnio i neće moći da vrati vreme koje je prošlo. Mi očekujemo da uđemo u EU ali već sada imamo status za neke proizvode kao da smo članica i to treba iskoristiti“ rekao je Marković i podsetio da je veliki broj delegacija u organizaciji grada Jagodine do sada posetilo Beč, jer je to grad gde može mnogo da se nauči zato što ima veliki broj uspešnih privrednika.

On je naglasio da će, kada se popuni jagodinska Industrijska zona dovoditi investitore koji će otvarati fabrike na selu, što je i predložio nedavno na sednici Skupštine Srbije, jer će se na taj način sprečiti odlazak ljudi sa sela u grad.Pozdravljajući zvaničnike grada Jagodine i prisutne privrednike, predsednik UO Senata privrede, Ivan Gros je ovom prilikom predložio da Jagodina bude Regionalni centar senata i da će ovaj predlog biti verifikovan prilikom njihove sledeće posete Jagodini koja će uslediti na proleće. Gros je ocenio da je izvoz glavna komponenta privrednog razvoja i primer Jagodine, kada je dovođenje stranih investitora u pitanju trebalo bi svi da slede, jer investitori ne dolaze radi tržišta, već proizvodnje i izvoza, što predstavlja dvostruku korist. Na sastanku su govorili i član Senata Zoran Kalabić kao i predstavnici više privrednih kolektiva, članovi nedavno formiranog udruženja „Partner“ koje okuplja privrednike iz Jagodine i nekoliko gradova Pomoravskog okruga.

Prethodni tekstTAXI DEDA MRAZ KOČIJOM KROZ GRAD
Sledeći tekstIZBORI U LUČANIMA I MIONICI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime