Izašao „Kreativni kuvar“ – za kreativce i zaljubljenike u „uradi sam“ majstorije

0

Iz štampe je izašao „Kreativni kuvar za hobiste i kreativce“ čiji je izdavač Kreativni atelje „Artisima“, priručnik za sve one ljubitelje lepog i sofisticiranog, za ljude koji stvaraju, prave, slikaju, oblikuju minijature, predmete, repariraju nameštaj ili nešto drugo…

„Aleksandra Petrović, inace osnivač grupe DIY uradi sam/sama, koja već duže vreme živi u Americi, predložila je da se okupimo oko ideje da napišemo jedan priručnik za kreativce, koji bi sadržao tehnike, materijale, postupke i fotografije kreativnih radova. Tako bi uz detaljan opis rada i recepte za razne tehnike, svako od zainteresovanih mogao da se okuša i uradi neki rad, pri tom usreći sebe i još po nekoga, ulepšavajuci životni kutak“ kaže Snežana Petrović.

Knjiga u sebi sadrži dva poglavalja. Prvi deo su recepti za „napravi sam“ materijal za rad a drugi deo je Praktikum u kome su tekstulno opisane neke od kretivnih tehnika koje prate kolor fotografije. Kreativni kuvar za hobiste i kreativce, ugledala je svetlost dana početkom aprila. Namenjena je svima onami koji su već vrsni majstori ali i početnicima u raznim tehnikama, da se oprobaju, istraže i kreativno provedu trenutke slobodnog vremena.
Prvi tiraž je izdat u tri stotine primeraka, koji je već sada rasprodat. Štampan je na 103 stranice i sadrži preko sto trideset recepata, koji su autorski ili su preuzeti sa neta, kao i preko sedamdesetak fotografija u boji.

Učesnici u realizaciji knjige su : Radović Sanja, Marija Milanov, Snežana Petrović, Jelena S. Aleksić i Aleksandra Petrović.

„Veliku zahvalnost dugujemo Tatjani Cengeri, osnivacu i administratoru fb grupe Hladni Porcelan i Skulpturno slikanje (Edukacija, primena, radovi) i Katarini Uzelac, osnivacu fb Grupe za dekupaž na nesebicnoj podršci i materijalu za ovaj praktikum, porodicnoj firmi Beohemik DOO iz Zemuna, renomiranim proizvodjacima lepka za drvo za njihovo sponzorstvo i najvecu zahvalnost Ivici Petrovic, koji je i glavni sponzor ovog izdanja.

Počele smo da radimo i nstavak drugi deo ove knjige koja ce vecinski da sadrzi pisane tutorijale čiji će tekst pratiti kolor fotografije a vezane su za fabanje nameštaja , tehnike za makeover podova, zidova, zatim reljefe na zidovima od novinske hartije, mozaici i svašta nesto interesantno a sve tehnike su prilagodjene hobistima i kreativcima“ kaže Aleksandra Petrović.
„Ono sto mi je izuzetno drago sto smo se u vreme ove pandemije okupile oko jedne ideje i karantin zbog korone nismo ni osetile. Kako pandemija jos uvek traje nastavljamo na realizaciji druge knjige i kako ja to volim da kazem nismo provele vreme u nervozi i razmisljanju o koroni nego smo napravile nesto kreativno i korisno za kreativce“.

O kreativnoj Aleksandri Petrović Infocentrala je već pisala u tekstu „MINIJATURE KOJE OTVARAJU APETIT I BUDE USPOMENE – DELO KREATIVNE SRPKINJE U ČIKAGU

Ukoliko želite da naručite Kreativni kuvar link je – https://www.facebook.com/groups/357025129082765

Prethodni tekstUređeno izletište Kočin hrast danas puno posetilaca
Sledeći tekstMića promenio „ploču“, ponudio se da bude svedok odbrane Markovića

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime