Izašao „Kreativni kuvar“ – za kreativce i zaljubljenike u „uradi sam“ majstorije

0

Iz štampe je izašao „Kreativni kuvar za hobiste i kreativce“ čiji je izdavač Kreativni atelje „Artisima“, priručnik za sve one ljubitelje lepog i sofisticiranog, za ljude koji stvaraju, prave, slikaju, oblikuju minijature, predmete, repariraju nameštaj ili nešto drugo…

„Aleksandra Petrović, inace osnivač grupe DIY uradi sam/sama, koja već duže vreme živi u Americi, predložila je da se okupimo oko ideje da napišemo jedan priručnik za kreativce, koji bi sadržao tehnike, materijale, postupke i fotografije kreativnih radova. Tako bi uz detaljan opis rada i recepte za razne tehnike, svako od zainteresovanih mogao da se okuša i uradi neki rad, pri tom usreći sebe i još po nekoga, ulepšavajuci životni kutak“ kaže Snežana Petrović.

Knjiga u sebi sadrži dva poglavalja. Prvi deo su recepti za „napravi sam“ materijal za rad a drugi deo je Praktikum u kome su tekstulno opisane neke od kretivnih tehnika koje prate kolor fotografije. Kreativni kuvar za hobiste i kreativce, ugledala je svetlost dana početkom aprila. Namenjena je svima onami koji su već vrsni majstori ali i početnicima u raznim tehnikama, da se oprobaju, istraže i kreativno provedu trenutke slobodnog vremena.
Prvi tiraž je izdat u tri stotine primeraka, koji je već sada rasprodat. Štampan je na 103 stranice i sadrži preko sto trideset recepata, koji su autorski ili su preuzeti sa neta, kao i preko sedamdesetak fotografija u boji.

Učesnici u realizaciji knjige su : Radović Sanja, Marija Milanov, Snežana Petrović, Jelena S. Aleksić i Aleksandra Petrović.

„Veliku zahvalnost dugujemo Tatjani Cengeri, osnivacu i administratoru fb grupe Hladni Porcelan i Skulpturno slikanje (Edukacija, primena, radovi) i Katarini Uzelac, osnivacu fb Grupe za dekupaž na nesebicnoj podršci i materijalu za ovaj praktikum, porodicnoj firmi Beohemik DOO iz Zemuna, renomiranim proizvodjacima lepka za drvo za njihovo sponzorstvo i najvecu zahvalnost Ivici Petrovic, koji je i glavni sponzor ovog izdanja.

Počele smo da radimo i nstavak drugi deo ove knjige koja ce vecinski da sadrzi pisane tutorijale čiji će tekst pratiti kolor fotografije a vezane su za fabanje nameštaja , tehnike za makeover podova, zidova, zatim reljefe na zidovima od novinske hartije, mozaici i svašta nesto interesantno a sve tehnike su prilagodjene hobistima i kreativcima“ kaže Aleksandra Petrović.
„Ono sto mi je izuzetno drago sto smo se u vreme ove pandemije okupile oko jedne ideje i karantin zbog korone nismo ni osetile. Kako pandemija jos uvek traje nastavljamo na realizaciji druge knjige i kako ja to volim da kazem nismo provele vreme u nervozi i razmisljanju o koroni nego smo napravile nesto kreativno i korisno za kreativce“.

O kreativnoj Aleksandri Petrović Infocentrala je već pisala u tekstu „MINIJATURE KOJE OTVARAJU APETIT I BUDE USPOMENE – DELO KREATIVNE SRPKINJE U ČIKAGU

Ukoliko želite da naručite Kreativni kuvar link je – https://www.facebook.com/groups/357025129082765

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime