IZ VOJVODINE STIŽE ZIMA

0

Naoblačenje sa kišom, padom temperature za čak 10 do 15 stepeni Celzijusa i pojačanim severozapadnim vetrom je vreme koje nas očekuje u narednim danima.

Sa prolećnim temperaturama smo završili i sad nastupa prava kalendarska zima.

 – Vetar će prvo zahvatiti sever Vojvodine, tokom dana proširiće se na celu zemlju. U nedelju se na planinama očekuje sneg, dok u nižim krajevima postoji mogućnost da će zabeleti tokom sledeće nedelje – kaže Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Tokom sledeće nedelje temperature će pretežno biti od pet do 10 stepeni, a zatim će se narednih dana zadržati pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom i snegom.

Padavine ce biti uglavnom slabog intenziteta.
– Pred kraj novembra i početkom decembra možemo očekivati da će temperatura porasti za nekoliko stepeni, pa tako maksimalna dnevna može biti i do 13 stepeni. Međutim, neće više biti temperatura do 20 stepeni. Sa takvim vremenom smo završili. Pred nama je kišovit i vetrovit period sa mogućim snegom – objašnjava Todorović.
Usled nagle promene vremena, zdravstvene probleme mogu imati cerebrovaskularni bolesnici, a pre svega oni koji su preživeli moždani udar, zatim astmatičari, kojima lekari savetuju opreznost i redovno uzimanje terapije. Neraspoloženje, bolovi u mišićima i glavobolja su mogući kod svih relativno zdravih ljudi zbog nagle promene u temperaturi.

blic.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime