IZ JAGODINE I POMORAVLJA POMOĆ ZA SIROMAŠNE DEČAKE IZ ZAGRAĐE

1

Pogođeni pričom o dvojici dečaka koji žive u selu Zagrađe kod Zaječara u teškim uslovima, braći Đergović, Predragu (9) i Jovanu (6) građani Kragujevca i Jagodine samoinicijativno su rešili da pomognu. Naime, bivša novinarka Gordana Jeremić na Fejsbuku je pozvala kolege i prijatelje da ovoj deci pomognu i to na sledeći način:

DJERGOVICI„Sledeće subote 26.decembra organizovaćemo kombi koji će prvo doći do Jagodine gde će biti na skveru oko 12 sati. Pozivamo sve Jagodince da se pridruže i donesu jorgane, ćebad, hranu, garderobu, slatkiše, igračke, šta ko ima i može kako bismo pomogli ovoj deci i malo im ulepšali život. Pomoć skupljamo u Kragujevcu, idemo za Jagodinu, pa za Ćupriju, Paraćin“ kaže Gordana.

Zainteresovani da se pridruže akciji pomoći mogu pozvati br 0694898155 (Gordana) ili kontaktirati Infocentralu na 066 66 88 222.

Sudbina Jovana i Predraga Đergovića, potresla je celu Srbiju. Majka Žaklina preminula je pre dve godine od karcinoma u 25. godini, u strašnim bolovima. Otac nije imao gde da skloni dečake. Od tada, Predrag ima govornu manu, jedva se razume šta govori. Zbog toga je tek ove jeseni krenuo u prvi razred.

Njihov otac Dalibor (37) nadniči. Žive u jednoj sobici u kojoj se nalaze dva iscepana kreveta sa kojih umesto dušeka štrče žice, polomljena stolica, stočić, televizor koji ne radi, prastara peć na drva.

Država ne da socijalnu pomoć

Dečaci nemaju pravo na socijalnu pomoć i dečji dodatak. Razlog je taj što se na ime njihovog oca u Katastru vodi nekoliko njivica. On ne može da ih obrađuje, nema para za seme i đubrivo. Hteo je da proda zemlju, ali nema kupaca.
– Moji sinovi nemaju overene zdravstvene knjižice. Ja sam kriv, nemam para da platim porez na imovinu od desetak hiljada dinara. Ko ne plati porez, nema knjižicu, kazali su mi – ogorčen je Dalibor Đergović.

(foto Blic)

1 KOMENTAR

  1. Koja država…. Banana držva….
    Jedan predlog za gosim premijera….
    Dajem kucu u levačkom selu,sa par hektara zemlje njemu i njegovoj porodici i dve plate po 22.000 da zivi godinu dana pa da se onda sretnemo…. Da placaju sve dezbine ,porze i skolarinu ….
    Voleo bih da posle godinu dana čujem da li su njegovi srecni i nasmejani….
    Onda ce rzumeti nas obične smrtnike i ovu jadnu decu koja nisu jedina u Srdiji….

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime