ISPRED LEGENDARNOG „PLATOA“ GOMILA IZMETA STOJI DANIMA

2

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija korisnika Ethan Hunt na kojoj se vidi izmet i maramice ispred nekadašnje knjižare „Plato“ kod Filozofskog fakulteta. Fotografiju prati tekst:

Slepilo.

Dragi ljudi, ne znam da li ste primetili ali javni prostor koji se nalazi u samom epicentru grada pretvorio u javni wc.

Na ulazu u nekadašnju knjižaru „Plato“, na samo par metara od Filozofskog fakuletat, već nedeljama se nalazi gomila ljudske fekalije. Pre tri nedelje kada sam prošao pored istog mesta pomislio sam da je u pitanju neki incident tipa gomila pijanih tinejdžera se iskenjala iz obesti, ili su možda ljudi sa fakulteta koji su do nedavno protestovali hteli da ostave politički komentar. U svakom slučaju, zbunio sam se i nastavio svojim putem. Intrigiran i zapitan da li je se to dogodilo prethodne noći, te gradski sanitarni inspektori, ili već ko brine o tome, nisu stigli da reaguju.
Juče sam ponovo prošao pored istog mesta, i video isti prizor. Govna. Ljudska govna i papirne maramice.
Ne razumem.
Da li je moguće da niko nije ništa uradio povodom toga. U pitanju je mesto u kom su beograđani do pre samo 2 godine kupovali knjige, sedeli u kafiću sa prijateljima, protestvali, slušali muziku, igrali, ljubili se, sklanjali se sa kiše i snega da popuše cigaretu.
Ne razumem. Pored toliko javnih toaleta. Znam, bila je i meni nekad frka kada idem kroz grad, stiskalo me je ali sam izdržao.

Kako se ovo dogodilo?

Kako se naš grad pretvorio u gomilu govana. Ili smo mi možda govna što ne brinemo o našem gradu i ne preuzimamo nikakvu inicijativu.

Govna u svakom slučaju.

Evo ja preuzimam inicijativu, organizovaću se da to počistim, neću jebeno da ćutim dok se Beograd pretvara u septičku jamu.

Delite, nije sramota videti govno na Fejsbuku. Sramota je biti slep kada su ovakve situacije u pitanju.

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime