INFICIRANE 42 VASPITAČICE I MEDICINSKE SESTRE U VRTIĆIMA

1

U jagodinskim vrtićima do sada su na korona virus pozitivne 42 vaspitačice i medicinske sestre, ali nema potvrde da je i neko dete zaraženo, potvrdila je direktorka Pu „Pionir“ Violeta Nikolić.

„Kao direktor PU Pionir – Jagodina, obraćam vam se sa najnovijim informacijama iz naše Ustanove povodom aktuelne situacije.
PU Pionir broji 320 radnika. Ima sedam objekata u gradu i uz to još 27 podružna odeljenja pri seoskim školama u opštini Jagodina. Zbog trenutne situacije i epidemije u našoj Ustanovi, zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu. Objekat „Sunce“ i objekat „Pivarac“, dok je objekat „Bambi“ bio u jedno periodu zatvoren ali je počeo sa radom prošle nedelje.
Od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena Korona virusom. To su radnici u svim kategorijama, ali na žalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju „borbe“ protiv ove bolesti oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom. Što se tiče radnika, svi su sa blagom kliničkom slikom tj. blagim simptomima i nijedan od radnka nije na bolničkom lečenju. Imamo određen broj radnika koji je u izolaciji kao prvi kontakti sa zaraženima. Saradnja sa Domom zdravlja u ovim trenucima je na zavidnom nivou, maksimalno nam pomažu, izaze u susret što se tiče stalnih kontrola i testiranja radnika, i na taj način se trudimo da preduhitrimo situaciju i sprečimo širenje epidemije.
Na radost svih nas, i zaposlenih u Ustanovi, ali pre svega i roditelja, nema zaraženih među decom, tj.nije nam prijavljen nijedan slučaj kod dece. Broj dece u grupama jeste smanjen, ali dobrim delom iz predostrožnosti roditelja, ali i naše, pa smo zato i napravili takav plan da se grupe i deca ne spajaju,da nema velikog broja dece u radnim sobama. Saradnja sa roditeljima je kao i uvek odlična, pogotovo u ovakvim situacijama, roditelji su puni razumevanja i poštuju sve naše mere i odluke.
Što se mera tiče, pridržavamo se svih mera koje su propisane, i epidemioloških i onih sanitarnih. Na početku maja meseca posle pauze rada Predškolskih ustanova u čitavoj Srbiji, doneli smo kao Ustanova svoj poseban pravilnik o načinu funkcionisanja i rada Ustanove, režimu dana, kao i pojačanim merama. U Ustanovi se svakodnevno dezinfikuju sve prostorije, holovi, dvorišta, igračke. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u objekte. Radnicima se svakoga jutra meri temperatura, kao i deci pri jutarnjem prijemu, kao i u toku dana pri trijaži. Tak ćemo nastaviti do daljnjeg“ navodi se u saopštenju direktorke PU Pionir, Violete Nikolić.

 

 

Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina naš grad“ koji sufinansira Grad Jagodina

1 KOMENTAR

  1. Više zaraženih u PU Pionir nego u celoj Jagodini a do sada o tome ni reč! A čini mi se do nedavno se pričalo i da ih nema.Direktorka za neodgovorno ponasanje i nestručno rukovodjenje pod hitno da podnese ostavku i vrati se na mesto vaspitača druge nema. Nek prepusti nekom strucnije i sposobnijem da orgsnizuje funkcionisanje vrtica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime