OVO JE NAJBOLJA INVESTICIJA U BUDUĆNOST VAŠEG DETETA

0

Školica programiranja je najbolja investicija u budućnost vašeg deteta koju mu već danas možete pružiti.

Mislite da je vaše dete premalo da bi učilo programirati?

Razmislite još jednom!

Deca danas umeju da koriste uređaje, programe i aplikacije, a još uvek ne znaju matematiku. Ponekad ne znaju ni čitati. To im svejedno ne smeta da tehnologiju koriste svakodnevno i uče o tome, a da pri tom učenja nisu ni svesni.

Programiranje (ili kodiranje, kako se još naziva) se smatra digitalnom pismenošću 21. veka. Svaki roditelj želi svom detetu obezbediti što bolju budućnost ili bar što bolju startnu poziciju, da jednoga dana ima mogućnost izbora. Programiranje jeste jedna od veština koja se ceni danas, a koja će još više biti potrebna u budućnosti. Zato je učenje programiranja od malih nogu itekako korisna veština svakom detetu.

Smatrate da bi učenje programiranja bilo preveliko opterećenje za vaše dete?

Ne brinite, deca ne uče odmah programske jezike niti programiraju. Školica programiranja za decu je, u stvari, usvajanje procesa koji su jako važni za buduće programere, ali i za decu koja će se baviti drugim profesijama.

Danas deca, zahvaljujući igricama, aplikacijama i programima, mogu učiti programiranje već od četvrte godine. Naravno, način učenja je u potpunosti prilagođen detetu i njegovoj sposobnosti da ove procese razumeju.

Šta deca uče, ako to nije pravo programiranje?

U školici programiranja deca uče različite pristupe u rešavanju problema, a upravo je rešavanje problema jedna od osnova programiranja. Programiranje podrazumeva otklonjanje neispravnosti i strpljienje u traženju rešenja. Da biste bili dobri u rešavanju problema potrebno je razvijati kritičko razmišljanje. Zato je škola programiranja jedna od najkorisnijih edukacija koje detetu možete dati.

Možda vaše dete neće biti programer niti inženjer, ali kritičko razmišljanje i pristup u rešavanju problema sasvim je dobar rezultat učenja za budućeg profesora jezika ili za menadžera u nekoj kompaniji.


Kako deca uče programiranje?

U školici programiranja deca ne pišu linije koda niti ih učimo algoritam. Postoje aplikacije i igrice pomoću kojih deca uče i usput kreiraju svoje priče, animacije ili igrice koje kasnije mogu podeliti s drugarima.

Cilj učenja je kroz zabavu i igru približiti deci procese koji će ih pripremiti za teže lekcije u učenju programiranja. U ovoj fazi učenja deca razvijaju kreativnost i inovativnost. Programi i aplikacije u kojima rade, omogućavaju deci da stvaraju svet i okruženje baš po njihovoj meri i iz njihove mašte. Priče koje stvaraju dok uče osnove programiranja olakšavaju im da potpuno prođu kroz male procese u samostalnom stvaranju nečega što je njima interesantno.

Precizna komunikacija još je jedna veština koja se ceni u školi, na poslu, u životu, u svim profesijama. Programiranjem se uči precizno komuniciranje o složenim idejama i stvarima. Kada dete uči kako smisliti priču, kreirati je i surađivati s drugarima da bi rešili problem, postaje jasnije kako se procesi u stvaranju odvijaju i kakva može biti uloga deteta u tom procesu.

Programiranje zaista jeste veština budućnosti. Jasno je svima da je potraga za programerima na tržištu rada velika i da je raste svakoga dana. Također, jasno nam je i da programeri mogu biti jako dobro plaćeni, ali ovo ne mogu biti razlozi da dete upišete u školu programiranja.

Jako je važno prepoznati interese i sklonosti deteta.

Ako još uvek niste sigurni da li je učenje programiranja za vaše dete, upišite ga u Smile školicu programiranja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime