IKEA PREDAJE ZAHTEV ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE

0

Kompanija IKEA predaće sutra zahtev za dobijanje građevinske dozvole u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Brograda, a prva robna kuća kompanije gradiće se na lokaciji prigradskog naselja Bubanj potok na zemljištu površine 26 hektara.

Kako je saopšteno iz kompanije IKEA Srbija, nakon što je Gradsko veće Grada Beograda 5. juna potvrdilo ugovor o saradnji Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i kompanije IKEA, a kojim se rešavaju pitanja komunalne infrastrukture, stekli su se uslovi da se preda zahtev za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta na lokaciji kod Bubanj potoka.

„Zemljište se nalazi jugoistočno od Beograda neposredno iza naplatne rampe Bubanj potok, s desne strane u pravcu Niša i prostire se sve do nadvožnjaka Tranšped i prvog izlaza s autoputa. Od Trga Slavija IKEA lokacija je udaljena samo 14 kilometara“, navodi se u saopštenju.

Površina objekta biće 39,5 hiljada kvadratnih metara, a u planu je i izgradnja 1.400 parking mesta za kupce i posetioce. Robna kuća, parking i unutrašnje saobraćajnice prostiraće se na ukupno 11 hektara.

Početak radova na prvoj beogradskoj robnoj kući IKEA planiran je na jesen, a završetak radova treba da bude do kraja 2016. godine.

IKEA je na zemljištu postavila i billbord koji će od danas svi putnici koji se voze autoputem Beograd–Niš moći da vide odmah nakon naplatne rampe Bubanj potok s desne strane u smeru ka Nišu.

IKEA u Srbiji je prisutna kroz poslovanje svoje dve partnerske kompanije – IKEA Srbija d.o.o. je članica IKEA Grupe i odgovorna je za planove širenja, otvaranja i vođenja IKEA robnih kuća u Srbiji.

Kompanija se bavi proizvodnjom i prodajom nameštaja i proizvoda za uređenje doma. Osnovao ju je Ingvar Kamprad, u Švedskoj 1943. godine.

Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime